- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cel mai mare mall din Romania sparge gheata pe business-ul cu birouri: CMU vrea sa deschida \”o policlinica mare\” la Sun Plaza

29 Jul, 13:50 • cristina.mihai
Compania de servicii medicale private CMU a anuntat astazi ca pana la finalul anului va inaugura cea mai mare clinica din sudul Capitalei in zona centrului comercial Sun Plaza. Pana in prezent, compania nu a semnat un contract de inchiriere, insa este in discutii pentru inchirierea unui spatiu in cladirea de birouri adiacenta proiectului de retail.
Cel mai mare mall din Romania sparge gheata pe business-ul cu birouri: CMU vrea sa deschida \o policlinica mare\ la Sun Plaza

Reprezentantii companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Romania, care are exclusivitate pentru inchirierea cladirii de birouri adiacente Sun Plaza, au spus pentru DailyBusiness.ro ca CMU discuta inchirierea unei suprafete, insa ca pana in prezent nu s-a incheiat tranzactia. Reprezentantul CBRE nu a precizat pentru ce suprafata din cladire se poarta negocierile. Intreaga cladire are 9.800 de metri patrati inchiriabili.

CMU mai are si alte clinici in incinta unor cladiri de birouri, un exemplu fiind cea din Sema Parc.

„Inca nu s-a incheiat nicio tranzactie de inchiriere”, a spus Sergiu Negut, directorul executiv al CMU.

„Vom face o policlinica mare, cu peste 20 de cabinete, care va fi amplasata in zona centrului comercial Sun Plaza”, a spus Negut, care nu a confirmat ca locatia viitoarei clinici va fi cu certitudine cladirea de birouri adiacenta mall-ului.

Intrebat de ce anume a ales sudul Bucurestiului, acesta a declarat ca „sunt anumite zone in care se creeaza nuclee urbane. Este important sa existe policlinici de cartier in aceste zone. Asa cum pe vremuri existau clinici de cartier langa centrele comerciale”.

Directorul CMU considera ca policlinica din sud va avea un numar de clienti mai mare decat media in clinicile companiei din Capitala.

CMU va mai deschide in luna septembrie o noua clinica de 1.000 mp in zona Dorobanti (langa Televiziune), potrivit reprezentantilor companiei.

Ei au anuntat, anterior, ca, pana la sfarsitul anului, CMU va deschide in urma unei investitii greenfield de 3,5 mil. euro in Brasov o clinica multidisciplinara ce va contine policlinica, centru de diagnostic si tratament si maternitate cu 22 de paturi.

Centrul Medical Unirea a inregistrat in prima parte a anului cu venituri totale de 10,16 mil. euro, in crestere cu 36% fata de perioada similara a anului trecut.

Proiectul Sun Offices include o cladire de birouri de 3 etaje si cu o suprafata totala de 9.800 mp. Cladirea este amplasat deasupra centrului comercial Sun Plaza, cel mai mare mall din Romania, care a fost inaugurat in primavara acestui an.

Pana in prezent, cladirea de birouri nu a atras niciun chirias important.