- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Centrele comerciale dezvoltate de Atrium si Dawnay in Romania valoreaza 381 mil. euro

29 Apr, 14:47 • Redactia DailyBusiness
Valoarea de piata a celor patru centre comerciale ce vor fi dezvoltate in urmatorii 2-3 ani in Romania de Dawnay Day Carpathian si Atrium Developments se ridica la 300 milioane lire sterline (381 mil. euro), conform unui raport al Dawnay Day Carpathian.
Centrele comerciale dezvoltate de Atrium si Dawnay in Romania valoreaza 381 mil. euro

Proiectele vor fi dezvoltate in Arad, Baia-Mare, Satu-Mare si Cluj-Napoca, conform raportului citat.

In cursul anul 2007, grupul a achizitionat in Romania terenuri in valoare de 37,3 milioane de lire sterline (47,4 milioane de euro) pentru a construi pe o suprafata totala de 150.000 de metri patrati aceste centre comerciale. Compania de consultanta imobiliara DTZ a evaluat cele patru terenuri la 41,1 milioane de lire sterline (52,3 milioane de euro).

De asemenea, compania se afla in negocieri avansate cu diferite banci pentru a obtine finantari in realizarea proiectelor.

Compania britanica Dawnay Day Carpathian, prezenta cu proiecte imobiliare in Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Ucraina, India si tarile baltice, detinea la finalul anului 2007 un portofoliu estimat de catre DTZ la 523,1 milioane de lire sterline (664 mil. euro), in crestere fata de aul precedent cu 16 milioane de lire sterline (20 mil. euro).

Dawnay Day Carpathian este un fond britanic de investitii care controleaza Atrium Centers.