- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Coldwell Banker: 700 euro, venitul minim pentru un credit ipotecar de 50.000 euro

07 Apr, 17:12 • cristina.mihai
Pentru a accesa un credit ipotecar de 50.000 euro, la un grad de indatorare de 50%, o familie trebuie sa aiba un venit minim de aproape 700 euro, in timp ce pentru un credit de 150.000 euro, venitul minim este de 2.000 euro, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii Coldwell Banker Mortgage, divizia de brokeraj de credite a agentiei imobiliare.
Coldwell Banker: 700 euro, venitul minim pentru un credit ipotecar de 50.000 euro

In cazul unui credit ipotecar de 100.000 euro, la un grad de indatorare de 50%, venitul minim necesar unei familii este de peste 1.300 euro.

Dobanda la care familiile pot accesa credite poate fi de 6,37%.

Dupa ce in ultima parte din 2008 au fost innasprite conditiile de creditare, inceputul acestui an a adus o ajustare a produselor bancare prin cresterea gradului de indatorare, reducerea avansului minim obligatoriu si scaderea ratelor la credite.

Astfel, dupa intrarea in vigoare a noilor reglementari BNR, o parte din banci au crescut deja gradul de indatorare pentru credite ipotecare pana la 50-70%. De asemenea, avansul a scazut si pana la 0%, iar in cazul unor banci, dobanzile pentru credite ipotecare au coborat in ultima perioada.

Toate aceste ajustari ofera unui numar mare de persoane posibilitatea reala de a obtine credite, au spus reprezentantii diviziei de brokeraj de credite a Coldwell Banker.

„Aceasta asteptare de pe piata imobiliara are o influenta majora asupra contractarii de credite”, a declarat Marius C. Andronache, directorul diviziei de brokeraj de credite.

„O mare parte din brokerii de credite s-au reprofilat pe alte activitati, iar altii s-au restrans la un nivel minim. Sfera de servicii oferite de bokerii de credite s-a largit. Pe langa credite, acum brokerii pot oferi si alternative de economisire”, a adaugat acesta.

Coldwell Banker Mortgage a fost infiintata in iunie anul trecut. Serviciile companiei se adreseaza in special persoanelor care doresc credite ipotecare, dar ofera consultanta si pentru alte tipuri de credite, cum ar fi cele de nevoi personale.