- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cushman&Wakefield va manageria inca 3 centre comerciale in Romania

07 Jul, 11:16 • Redactia DailyBusiness
Compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield a semnat contractate de manageriere pentru 3 centre comerciale dezvoltate de Mivan si Equest, a caror inagurare este prevazuta pentru anul acesta.
Cushman&Wakefield va manageria inca 3 centre comerciale in Romania

Astfel, compania de consultanta imobiliara va furniza servicii de management al proprietatii pentru Liberty Mall Bucuresti si Tiago Oradea dezvoltate de Mivan , respectiv Vitantis Shopping Center dezvoltat de Equest.

In total C&W manageriaza 9 mall-uri in Romania.

Celelalte centre comerciale din portofoliul de management al proprietatii al Cushman&Wakefield sunt: Shopping City Sibiu, Shopping City Suceava, European Retail Park Targu Mures, European Retail Park Braila, European Retail Park Bacau si Magnolia Center din Brasov.

Pentru cele 3 centre comerciale, biroul din Romania al Cushman & Wakefield va oferi atat „set-up management”, cat si administrarea lor dupa deschidere.

„Set-up management”-ul presupune contractarea prestatorilor de servicii pentru centrul comercial (curatenie, paza, intretinerea instalatiilor si a echipamentelor tehnice, montarea si intretinerea sistemelor de monitorizare video, a sistemelor de monitorizare trafic), mentinerea legaturii cu chiriasii pentru amenajarea spatiilor, consultanta pentru design, consultanta de marketing.

Serviciile oferite de Cushman&Wakefield Activ Consulting pentru aceste proprietati cuprind coordonarea prestatorilor de servicii, consultanta de marketing, facturarea obligatiilor de plata catre chiriasi, urmarirea incasarilor, efectuarea platilor catre prestatori, comunicarea cu chiriasii, inchirierea spatiilor publicitare.

Liberty Center este un mall de aproximativ 25.500 metri patrati inchiriabili, cu peste 90 de magazine dispuse pe 3 nivele (parter + doua etaje). Situat la intersectia Calea Rahovei cu Strada Progresului, Liberty Mall se va deschide in noiembrie 2009. Mall-ul va cuprinde si un cinema, un patinoar, supermarket, si un magazin multimedia.

Tiago Mall Oradea, dezvoltat tot de Mivan Group dispune de o suprafata construita de 46.600 mp dintre care 25.000 mp inchiriabili. In mall-ul din Oradea se vor deschide aproximativ 150 de magazine, printre care un cinema, sala de jocuri electronice, zona pentru copii, cafenele si restaurante.

Al treilea mall este Vitantis Shopping Center, care a inaugurat de curand faza a doua a proiectului. Proiectul, localizat in sectorul 4, la intersectia Splaiul Unirii cu Soseaua Vitan-Barzesti, are ca principale ancore Praktiker, Carrefour, Technomarket (deja functionale) si operatorul de mobila Bontas. Galeria comerciala, care se va deschide o data cu magazinul Bontas, in septembrie, va gazdui peste 85 de magazine, avand o suprafata totala inchiriabila de 11.300 mp.