- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltatorii celui mai sudic mall din Bucuresti au detaliat in premiera proiectul

10 Jul, 12:46 • Redactia DailyBusiness
Centrul comercial Grand Arena din Berceni se va deschide la sfarsitul acestui an, presupunand o investitie de 187 mil. euro care se va amortiza in 15 ani, au declarat reprezentantii dezvoltatorului, o companie elvetiana.
Dezvoltatorii celui mai sudic mall din Bucuresti au detaliat in premiera proiectul

Centrul comercial, care va avea ca ancore un hipermarket Carrefour de 15.000 mp si un magazin Flanco World de 3.200 mp, este dezvoltat de compania cu capital elvetian EuroInvest Intermed, investitia provenind din fonduri proprii.

„Perioada de amortizare a investitiei in centrul comercial este de 15 ani”, a spus Lucien Harfi, directorul executiv al dezvoltatorului.

„Am ales sudul Capitalei pentru ca este o zona inca nedezvoltata, sectorul 4 este unul dintre cele mai populate cartiere si nu exista nici un mall in acest punct extrem din sud”, a explicat Harfi, care a adaugat ca ar putea sa foloseasca energie regenerabila in cadrul centrului comercial daca va primi aprobarile necesare.

Mall-ul propriu zis va avea o suprafata inchiriabila de 32.000 mp, fiind preinchiriat in proportie de peste 70%. Aceasta va cuprinde si o parcare subterana de 2.000 de locuri.

Grand Arena va cuprinde si o zona de enterteinment, la etajul centrului comercial, care va fi inagurata in primavara lui 2009. Aceasta zona va cuprinde sala de fitness, sala de jocuri, biliard si piste de bowling.

Zona de food-court va avea o capacitate de 1.500 de locuri, cuprinzand circa 20 de restaurante, cafenele, gelaterii, patiserii si fast-food-uri.

Mall-ul va cuprinde peste 180 de magazine, dintre care circa 20% branduri noi pe piata romaneasca. Unul dintre brandurile noi este Glou, un magazin cu vestimentatie pentru barbati.

Chiriile sunt cuprinse intre 30 si 50 euro pe mp, insa in functie de marimea suprafetei inchiriate se pot plasa si la sub 30 euro pe mp.

Printre chiriasii centrului comercial se numara Otter, Motivi, TinaR, Ina Center, Sephora, Jolidon, Triumph, Erros, Cavaliere, Kendra, Splend’or, Veronesse, Lee Cooper, Blue Bird, Glou, Bamboo, Meli Melo – vor fi prezente in cadrul Grand Arena.

Centrul comercial Grand Arena este amplasat in sudul Bucurestiului, in cartierul Berceni, la intersectia dintre strada Turnu Magurele, Bulevardul Metalurgiei si Drumul Gilaului.

Zona primara de atractie cuprinde o populatie de peste 400.000 de locuitori pe o raza de 15 minute. Regiunea este din ce in ce mai vizata de catre jucatorii de pe piata de retail datorita unei mari densitati demografice si disponibilitatii tuturor mijloacelor principale de transport.

Prospector Consulting, consultant pentru proiectul Grand Arena, estimeaza ca traficul anual se va situa la aproximativ 8-10 milioane de clienti.

Compania EuroInvest Intermed a achizitionat un teren de 44 de hectare in Brasov, unde va construi un proiect imobiliar mixt cu spatii de birouri, centru comercial si locuinte.

Harfi a precizat ca investitia in acest proiect va depasi 200 mil. euro insa nu a dat alte amanunte.

Carrefour investeste 20 mil. euro in al 7-lea hipermarket din Capitala

Retailerul francez Carrefour va investi 20 mil. euro in cel de-al 7 magazin al retelei din Bucuresti, ce va fi deschis in mall-ul Grand Arena din Berceni in luna decembrie a acestui an, au anuntat joi oficiali ai companiei.

Noul magazin din Berceni va avea o suprafata de vanzare de 8.000 mp, dubla fata de cea aferenta hipermarketului Carrefour Vitantis, inaugurat la inceputul acestei luni si care a necesitat o investitie de 12 milioane euro.

„Vanam de mult timp Sudul Capitalei, pentru ca aceasta zona era singura din Bucuresti neacoperita”, a declarat joi Andreea Mihai, director de marketing Carrefour Romania.

Grupul Carrefour a investit in Romania, de la deschiderea primului hipermarket in 2001, circa 460 milioane euro.