- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

DTZ: Terenurile pentru vile unifamiliale se gasesc greu in Bucuresti

16 Apr, 15:10 • Redactia DailyBusiness
Terenurile pentru constructii de vile unifamiliale din Capitala sunt mai greu de accesat, deoarece nu fac parte din oferta agentiilor imobiliare, iar potentiali cumparatori trebuie sa se duca direct la proprietari, a declarat George Ivan, consultant in cadrul departamentului rezidential al DTZ Echinox.
DTZ: Terenurile pentru vile unifamiliale se gasesc greu in Bucuresti

Preturile sunt cuprinse intre 300 euro pe mp si 600 euro pe mp, ajungand pana peste 1.000 euro/mp in anumite zone din Nord, asta in functie de utilitati, aspectul zonei si aproprierea de centrul orasului, a spus Ivan.

Terenurile acestea se caracterizeaza prin suprafete de sub 600 mp si se afla de obicei in zone in care nivelul de inaltime este de P+1+M.

De multe ori, aceste terenuri sunt ocupate de case care trebuie demolate. Un alt punct dezavantaj il reprezinta faptul ca in unele situatii acestea pot fi detinute de mai multe persoane si asta ingreuneaza procesul de achizitie.

Cartierele unde se gasesc asemenea terenuri sunt zonele de case din oras (cum ar fi in sud iesirile din oras catre Giurgiu, Imgb, Popesti, in est, zonele Colentina, Pantelimon, Vest, iesirile catre centura orasului, Ghencea, Rahova, Nord, iesirile catre Buftea, Giulesti, Casa Presei Libere, Bucurestii Noi, Pipera-Voluntari).