- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Ecomed mizeaza pe dublarea afacerilor cu case de lemn in 2008, la 2 mil. euro

15 Jul, 16:30 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de case din lemn masiv Ecomed Bucuresti mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 2 milioane euro, nivel dublu fata de valoarea inregistrata in 2007, a anuntat marti compania.
Ecomed mizeaza pe dublarea afacerilor cu case de lemn in 2008, la 2 mil. euro

Ecomed Bucuresti detine doua fabrici in judetul Buzau, cu o suprafata totala de 28.000 mp, care produc anual 60 de case, cu o dimensiune medie de 120 mp.

Pana anul trecut, circa 75% din casele produse de companie erau exportate in Franta, Spania, Italia si in Austria.

In 2008 Ecomed produce 50% pentru piata interna si 50% pentru strainatate. Pretul mediu al unei case din lemn este cuprins intre 250 si 350 de euro/mp.

„Daca in alti ani, romanii mai in varsta alegeau sa-si construiasca case din lemn masiv si cererea venea cu precadere din strainatate, constatam ca, de la inceputul anului 2008, tinerii romani si-au aratat interesul pentru acest tip de constructie, iar numarul celor care au facut comanda de case din lemn masiv s-a dublat in prima jumatate a acestui an”, a declarat Gabriel Hanganu, director general Ecomed.

„Romanii achizitionau pana anul trecut case din lemn masiv pentru a fi folosite ca si case de vacanta sau pensiuni agroturistice. Din acest an, datorita cresterii alarmante a preturilor la case si apartamente, am observat schimbarea cererii catre zona caselor din lemn masiv de locuit permanent, nu doar sezonier”, a adaugat Hanganu.

Casele din lemn masiv sunt mai ieftine cu pana la 20-50% fata de cele din beton si mai rapid de construit (pentru o casa cu suprafata medie cuprinsa intre 100-120 mp, durata de livrare este 60-120 zile de la semnarea contractului iar montarea se face in 7-14 zile), sustin reprezentantii Ecomed.