- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

In loc de competitori, sefii mall-urilor Afi si Atrium vor sa devina parteneri in Arad

01 Feb, 16:28 • valentin..nicolae
Afi Europe Romania, subsidiara locala a grupului Africa-Israel Investments, vrea sa uneasca printr-o pasarela retail park-ul din Arad, aflat inca in stare de proiect, de mall-ul Atrium Center, pe motiv ca mai bine colaboreaza decat sa concureze, au declarat reprezentantii dezvoltatorului imobiliar.
In loc de competitori, sefii mall-urilor Afi si Atrium vor sa devina parteneri in Arad

Contactati de DailyBusiness.ro, reprezentantii Atrium Center au confirmat faptul ca se afla in discutii cu cei de la Afi Europe pentru o eventuala colaborare, dar nu au dezvaluit si alte detalii suplimentare.

Afi Europe intentioneaza sa demareze in urmatoarele luni lucrarile pentru construirea unui retail park in Arad, care include in prima faza un magazin do-it-yourself, un hypermarket, o galerie comerciala si mai multe magazine de mari dimensiuni, totalizand circa 12.000 mp.

A doua faza a proiectului din Arad prevede construirea unor spatii de birouri, cu o suprafata de 10.000 mp.

Intregul proiect prevede o investitie de circa 35 milioane de euro.

Tot in acest an, dezvoltatorul imobiliar intentioneaza sa demareze lucrarile pentru un mall in Ploiesti si pentru proiectul Laromet, din Bucuresti, ambele proiecte insumand o investitie de 95 milioane de euro.

Proiectul din Ploiesti presupune o investitie de 35 milioane de dolari si implica un mall clasic, structurat pe doua etaje, care va include printre altele un cinematograf si un hypermarket, totalizand 29.000 mp inchiriabili.

Potrivit reprezentantilor Afi, constructia mall-ului din Ploiesti se va finaliza in ultimul trimestru al anului 2012.

In ceea ce priveste proiectul Laromet, managerul mall-ului Afi Palace Cotroceni, Israel Vizer, a declarat ca lucrarile pentru centrul comercial din zona Bucurestii Noi vor debuta in urmatoarele luni, dupa obtinerea autorizatiei de constructie si semnarea unui contract cu un operator de hypermarket al carui nume nu a fost dezvaluit.

„Odata ce semnam contractul cu hypermarketul vor veni si ceilalti chiriasi”, a adaugat Vizel, precizand ca in prezent nu exista date sigure referitoare la viitorii chiriasi ai mall-ului.

Proiectul include un mall (25.400 mp construiti), un hypermarket (cu o suprafata intre 6.000 mp-14.000 mp), mai multe magazine de mari dimensiuni (cu o suprafata totala de 8.000 mp), spatii de birouri (13.200 mp), 1.780 de apartamente si o parcare cu 1.900 de locuri.

In timp ce deschiderea hypermarketului este programata pentru sfarsitul acestui an, inaugurarea mall-ului este stabilita pentru ultimul trimestru al anului 2012.

Investitia in acest proiect este aproape dubla fata de cele prevazute in Arad si Ploiesti, respectiv de 60 milioane de euro.

In luna decembrie a anului trecut, Afi Europe a demarat lucrarile de constructie pentru prima cladire de birouri din Afi Business Park Cotroceni, proiect care vizeaza construirea a cinci astfel de cladiri cu o investitie totala de 25 milioane de euro.

„Constructia urmatoarelor doua cladiri va debuta in functie de evolutia cererii”, a precizat Tal Roma, business development manager in cadrul AFI Europe Romania, cu privire la urmatoarea etapa a lucrarilor.

Potrivit lui Tal Roma, lucrarile pentru prima cladire vor fi finalizate in iunie-iulie 2012.

Cele 5 cladiri vor fi legate de mall-ul Afi Palace Cotroceni prin parcari subterane si coridoare dedicate.