- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Investitia in mall-ul bucurestean Sun Plaza a crescut cu circa 25%

21 Apr, 13:05 • Redactia DailyBusiness
Mall-ul Sun Plaza din sudul Capitalei dezvoltat de fondul de investitii al Erste, Sparkassen Immobilien si compania franco-romana EMCT, va presupune o investitie cu circa 25% mai mare decat cea prevazuta la anuntarea proiectului la inceputul lui 2007, potrivit raportului financiar pe anul trecut al companiei austriece.
Investitia in mall-ul bucurestean Sun Plaza a crescut cu circa 25%

Astfel, investitia a evoluat pana la 185 mil. euro, cu 35 milioane de euro mai mult decat cea anuntata initial. De asemenea, livrarea constructiei a fost amanata cu un an, pana in 2009.

Spatiul centrului comercial a fost contractat in proportie de 60%, printre primii chiriasi numarandu-se Baumax, Cora si Mobexpert.

Sun Plaza, amplasat in Piata Sudului din Bucuresti, va avea 85.000 mp inchiriabili, pentru magazine, cafenele, restaurante, dar si o gradinita si o sala de sport.

Lucrarile de constructie au demarat la sfarsitul lui 2007, iar in prezent constructia a ajuns la primul etaj.

In Bucuresti, compania austriaca detine in prezent hotelul Novotel, achizitionat la sfarsitul lui 2006 de la grupul Accor.

Hotelul Novotel, situat pe Calea Victoriei din Capitala, are o valoare de piata de 44,7 mil. euro, cu circa 50% mai mult decat pretul pentru care grupul Accor l-a vandut fondului de investitii Sparkassen Immobilien, randamentul anual al proprietatii fiind de 5,5%, potrivit raportului financiar pe 2007 al companiei.

Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste, a cumparat hotelul Novotel de la Accor pentru 29,5 mil. euro.

In ianuarie 2007, compania austriaca a mai achizitionat si compania Roter Investitii cu 7,4 mil. euro, companie care detine un teren de 97.000 mp in Jilava, teren pe care Sparkassen intentioneaza sa dezvolte un spatiu de retail.

In plus, fondul de investitii va dezvolta si doua proiecte de birouri pe Calea Grivitei.