- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Israelienii de la Gindi, in negocieri pentru un teren de 15.000 mp in centrul Capitalei

08 Jul, 13:39 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar israelian Gindi Rom este in negocieri pentru securizarea unui teren de circa 15.000 mp in centrul Capitalei.
Israelienii de la Gindi, in negocieri pentru un teren de 15.000 mp in centrul Capitalei

Terenul, destinat constructiei unui proiect rezidential, care ar putea cuprinde in jur de 500 de locuinte, apartine unui alt dezvoltator imobiliar prezent pe piata locala, iar Gindi ar putea incheia un joint venture cu proprietarul terenului.

„Purtam discutii cu aceasta companie, inca nu stim daca vom avea o participatie minoritara sau majoritara”, a spus Kfir Gindi, directorul general al Gindi Rom, pentru DailyBusiness.ro. El a adaugat ca a fost contactat de mai multi dezvoltatori care si-au amanat proiectele din Romania.

In ceea ce priveste investitiile viitoare pe piata locala, directorul Gindi a declarat ca nu are un buget prestabilit pentru achizitii de terenuri, dar ca au bani pentru achizitii daca se ivesc oportunitati.

Kfir Gindi, care locuieste in Romania de 1 an si jumatate, apreciaza ca preturile terenurilor din interiorul Capitalei au scazut cu 30-40% fata de anul trecut.

Compania va demara in toamna acestui an primul proiect rezidential propriu de pe piata romaneasca, 4 blocuri in cartierul Vitan din Bucuresti.

Gindi Rom mai are un teren de circa 6.000 mp in Brasov, pentru un alt proiect rezidential care ar putea demara la finalul anului viitor, in prezent fiind in faza de planificari.

Pe langa aceste proiecte, inainte ca pe piata locala sa fie resimtite efectele crizei economice, compania a fost in negocieri pentru constructia unui mall in Sibiu, planuri pe care le-a abandonat pentru moment.

„Pe langa Bucuresti, interesante pentru investitii mai sunt orase ca Timisoara sau Cluj”, a spus Kfir Gindi.

Compania care a intrat pe piata locala prin proiecte rezidentiale nu exclude constructia unui centru de birouri. „Acest segment are potential, avand in vedere ca volumul lucrarilor de constructii a fost mult redus de criza. In 2 ani va exista o lipsa de astfel de spatii”, a spus Gindi.

„In 10 ani cred ca vom avea circa 15-20 proiecte pe piata locala in diferite orase”, a spus Gindi.

In ceea ce priveste rezultatele vizate in Bucuresti, acesta a dat spre comparatie, ca exemplu, piata rezidentiala din Budapesta, unde compania a intrat acum 4-5 ani. „In Budapesta vindem 1.000 de locuinte anual”, a spus Kfir Gindi.