- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Londra: Concedierile din banci scad cererea de birouri cu pana la 380.000 mp

21 Apr, 14:44 • Redactia DailyBusiness
Concedierile anuntate in sectorul bancar londonez vor diminua cererea de spatii de birouri cu 190.000-380.000 metri patrati, potrivit consultantilor imobiliari Cushman&Wakefield.
Londra: Concedierile din banci scad cererea de birouri cu pana la 380.000 mp

Intre 20.000 si 40.000 de angajati din bancile londoneze ar putea sa-si piarda locurile de munca. Aceasta va duce la eliberarea mai multor spatii de birouri, pentru fiecare 10.000 de persoane concediate, cererea de spatii de birouri diminuandu-se cu 95.000 mp.

Pe celelalte piete europene, pentru moment, nu sunt semne care sa indice ca spatiile de birouri de pe sectorul bancar isi vor diminua gradul de ocupare. Dimpotriva, bancile isi maresc stocul de birouri pe aceste piete.

„Sectorul bancar este unul dintre cel mai active segmente pe inchirierile de birouri din Europa, asa ca orice scadere a activitatii acestora va determina o scadere a inchirierilor per total. Totusi momentan doar in Londra s-a inregistrat o scadere a suprafetelor inchiriate”, a spus Guy Douetil, partner Cushman & Wakefield.

Celelalte 5 orase monitorizate de compania de consultanta imobiliara, Paris, Moscova, Budapest, Frankfurt si Praga, au inregistrat cresteri ale cererii de spatii de birouri din partea bancilor.