- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Mall de 600 mil. euro in estul Capitalei, unul dintre cele mai mari din Europa

02 Apr, 14:24 • Redactia DailyBusiness
Sonae Sierra si Caelum Developments au incheiat un parteneriat in vederea dezvoltarii Parklake Plaza, un mall situat in estul Capitalei si a carui investitie totala, fara TVA, este estimata la 591 mil. euro.
Mall de 600 mil. euro in estul Capitalei, unul dintre cele mai mari din Europa

Sonae Sierra, dezvoltatorul portughez de centre comerciale, si Caelum Development, dezvoltator specializat in retail in Europa de Est, au constituit un joint-venture in participatie 50-50 in vederea dezvoltarii Parklake Plaza, a carui inaugurare va avea loc in aprilie 2011.

Parklake Plaza, situat pe un teren de 8,2 hectare, va avea o suprafata de inchiriat de 110.000 de metri patrati.

Acest centru comercial va fi amplasat in sectorul 3 si va fi construit pe cinci nivele.

Proiectul va avea 443 de magazine si o parcare subterana de 3.300 de locuri.

„Bucurestiul este cel mai dezvoltat oras din Romania din punct de vedere economic, contribuind cu circa 21% la produsul intern brut si asigurand un sfert din productia industriala a tarii. Zona in care va fi localizat Parklake Plaza are o densitate mare a populatiei, avand 475.000 de locuitori la mai putin de 10 minute departare si 1,5 milioane de locuitori la mai putin de 30 de minute”, a declarat Álvaro Portela, director executiv al Sonae Sierra.

Despre acest proiect, David Sharkey, directorul executiv al Caelum Development, a adaugat ca „Parklake Plaza va include un hipermarket Cora un multiplex Cinema City cu 14 sali de cinema si importante marci nationale si internationale”.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12,358mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006.

In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti care vor fi inagurate in 2009, respectiv 2010. Investitia totala este estimata la 293 milioane de euro pentru o suprafata de inchiriat de 64.070mp in Ploiesti si de 55.537mp in Craiova, ambele centre comerciale fiind situate la mai putin de 10 minute de mers cu masina din centrul orasului.

Caelum Development este prezent pe piata romaneasca din septembrie 2006, in ianuarie 2007 achizitionand terenul Parklake Plaza in colaborare cu Ri Investments.

Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati.

Sonae Sierra are 14 proiecte in dezvoltare si 15 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1 milion de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 435 de milioane de vizite.

Caelum Development, cu sediul in Varsovia, a fost fondata in 2002 de Capital Partners Holding, un investitor privat irlandez cu o experienta de peste 10 ani pe piata imobiliara.

In anii trecuti, Caelum Development a investit in principal in Polonia, in outlet-uri de retail multi-functionale, hoteluri si birouri, ceea ce a adus companiei o crestere anuala de peste 200%. In urma cresterii dinamice si activitatilor variate, compania a decis sa isi schimbe strategia si sa devina dezvoltator independent. In prezent, portofoliul Caelum Development cuprinde 46 de proprietati (in folosire sau in constructie) in Polonia, Romania, Ungaria si Germania.