- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Mall ecologic de 600 mil. euro in estul Bucurestiului, inchiriat 45%

30 Jun, 15:07 • Redactia DailyBusiness
Complexul comercial de 600 mil. euro, pe care Caelum Development si Sonae Sierra intentioneaza sa-l dezvolte in estul Capitalei, a fost contractat in proportie de circa 45%, cu 3 ani inainte de finalizarea proiectului.
Mall ecologic de 600 mil. euro in estul Bucurestiului, inchiriat 45%

Noul centru comercial va avea o suprafata construita de aproximativ 300.000 mp, din care peste 110.000 mp vor fi inchiriabili. Primii chiriasi sunt hipermaket-ul Cora, care se va intinde pe o suprafata de 12.500 mp si cinematograful Cinema City, care va pune la dispozitia publicului 14 sali de cinema.

Complexul va cuprinde peste 3.000 de locuri de parcare, cele mai multe dintre acestea fiind amplasate la subsol, astfel incat sa fie minimizat impactul asupra mediului.

Situat in sectorul 3 din Capitala, complexul comercial ParkLake Plaza va cuprinde si un ansamblu rezidential, denumit ParkLake Tower. Intreg proiectul se va intinde pe o suprafata totala de 8,2 hectare.

Peste 22% din aceasta suprafata este rezervata spatiilor verzi si facilitatilor sportive. Acestea din urma, ocupand peste 18.500 de mp din cadrul complexului. Mall-ul va avea un acoperis „verde”, respectand unul dintre principiile cladirilor ecologice, care presupune plantarea de copaci sau arbusti pe acoperisul cladirilor.

ParkLake Plaza va avea terenuri de basket si tenis, piste pentru rolleri, un teren de golf si locuri de joaca pentru copii.

Caelum Development este prezent pe piata romaneasca din septembrie 2006. In ianuarie 2007 a achizitionat terenul Parklake Plaza in colaborare cu Ri Investments.

Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati.

Sonae Sierra are 14 proiecte in dezvoltare si 15 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1 milion de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 435 milioane de vizite.

Caelum Development, cu sediul in Varsovia, a fost fondata in 2002 de Capital Partners Holding, un investitor privat irlandez cu o experienta de peste 10 ani pe piata imobiliara.

In anii trecuti, Caelum Development a investit in principal in Polonia, in outlet-uri de retail multi-functionale, hoteluri si birouri, ceea ce a adus companiei o crestere anuala de peste 200%.

In urma cresterii dinamice si activitatilor variate, compania a decis sa isi schimbe strategia si sa devina dezvoltator independent. In prezent, portofoliul Caelum Development cuprinde 46 de proprietati (in folosire sau in constructie) in Polonia, Romania, Ungaria si Germania.