- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Micii dezvoltatori romani lanseaza locuinte ieftine pentru a se incadra in programul \”Prima Casa\”

17 Jul, 12:45 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar JQ Development va lansa, in cadrul targului imobiliar Project Expo, care a inceput astazi la Palatul Copiilor din Capitala, un ansamblu rezidential cu 700 de locuinte cu preturi cuprinse intre 30.000 si 60.000 euro cu TVA, loc de parcare si mobilier inclus.
Micii dezvoltatori romani lanseaza locuinte ieftine pentru a se incadra in programul \Prima Casa\

Saptamana aceasta, o alta firma locala a lansat un proiect rezidential langa Capitala pentru programul Prima Casa. Energutil, firma infiintata anul trecut, a anuntat ca va lansa un proiect imobiliar cu 100 de case in valoare de 5 mil. euro in comuna Vidra din judetul Ilfov, cu preturi cuprinse intre 41.000 si 61.000 euro plus TVA.

Desi cei doi dezvoltatori lanseaza aceste proiecte acum la vanzare, acestia au o politica prudenta si spun ca vor incepe constructia dupa ce vor avea un anumit nivel al rezervarilor.

„Constructia va incepe dupa ce vom avea rezervarile. Daca vom avea 100 de rezervari vom incepe constructia a 200 de apartamente, daca vom avea 300, vom incepe lucrarile pentru 600 de apartamente”, a spus Catalin Toma, director de proiect in cadrul companiei JQ Development.

Proiectul rezidential al JQ Development, care va presupune o investitie de 40 mil. euro, este amplasat in Tartasesti, la 18 km de piata Victoriei, si se numeste Casa Forte.

Cel mai scump apartament de 4 camere (78 mp construiti) din Casa Forte Tartasesti va costa, la cheie, 60.000 euro cu TVA inclus. Apartamentele vor fi construite in vile structurate pe parter si un etaj.

„Am cumparat terenul de 9 hectare anul acesta, profitand de scaderea preturilor”, a spus Toma.

Compania a mai dezvoltat circa 1.200 de mp de birouri in Capitala, dar si proiecte rezidentiale de dimensiuni reduse.