- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Nisco a imprumutat 30 mil. euro de la BCR pentru un mall in Cluj

08 Jul, 15:15 • Redactia DailyBusiness
Compania Nisco Invest a contractat un imprumut de peste 30 milioane euro de la BCR pentru constructia centrului comercial Akademia Center din Cluj, au anuntat reprezentantii companiei.
Nisco a imprumutat 30 mil. euro de la BCR pentru un mall in Cluj

„Am obtinut acum o luna creditul pentru finantarea proiectului Akademia Center, dupa o perioada lunga de negocieri. Valoarea totala contractata de la Banca Comerciala Romana (BCR) este de peste 30 milioane de euro”, a declarat Ovidiu Bojan, directorul executiv al Nisco Invest.

Acesta a mai spus ca termenul de livrare pe piata al proiectului, estimat pentru sfarsitul lui 2009, va fi respectat. Lucrarile de excavare pe santier sunt deja demarate.

Managementul proiectului este realizat de Engexpor, companie portugheza care ofera servicii de management al proiectelor si al constructiilor, in special pe segmentul de centre comerciale.

Akademia Center va avea o suprafata totala de 41.000 metri patrati, din care 18.000 mp vor fi inchiriabili. Proiectul va dispune de supermarketuri, galerii de moda, restaurante, o zona de jocuri si divertisment, precum si o parcare subterana cu peste 300 de locuri de parcare.

Noul proiect va fi un centru multifunctional, care pe langa spatiile de retail si servicii, va oferi si birouri de clasa A, dar si spatii medicale, amplasate la nivelurile superioare. Proiectul este dezvoltat pe un teren concesionat de la Consiliul Judetean pe o perioada de 49 de ani.

Alaturi de Nisco Invest, dezvoltatorul proiectului, echipa Akademia Center este completata de Colliers International, agent exclusiv de inchiriere, BCR (finantare), Engexpor (manager de proiect), Soil Tech Drilling (constructor fundatie), Arhimar, arhitectul de implementare, dar si Primaria Cluj si Consiliul Judetean Cluj.

Compania Nisco Invest este o societate cu capital integral privat, romanesc, ce activeaza in domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare si face parte dintr-un grup de 8 firme prezente pe piata locala incepand cu anul 1990.