- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Numarul ofertelor de locuinte vechi a scazut cu pana la 42%, in noiembrie

09 Dec, 13:46 • Redactia DailyBusiness
Numarul locuintelor vechi scoase la vanzare in noiembrie a scazut cu procente cuprinse intre 21% si 42%, fata de luna octombrie, potrivit AnunturiParticulari.ro.
Numarul ofertelor de locuinte vechi a scazut cu pana la 42%, in noiembrie

Numarul ofertelor de apartamente de 2 si 3 camere a scazut cu 35% in noiembrie, fata de luna precendenta, pana la 1.353 de noi oferte.

In noiembrie au fost scoase la vanzare 185 de apartamente de 4 camere, in scadere cu 21% fata de luna precedenta si 459 de garsoniere, mai putin cu 42% fata de octombrie.

In raport cu inceputul anului 2008, luna noiembrie prezinta reduceri semnificative la nivel de oferte. Cel mai afectat segment este cel al apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor micsorandu-se cu 26%. In ceea ce priveste garsonierele, volumul imobilelor scoase la vanzare a scazut cu 21%. Apartamentele de 2 si 3 camere au inregistrat o scadere ponderata de 13% respectiv 18%.

Conform raportului AnunturiParticulari.ro, numarul ofertelor din aceasta luna a scazut comparativ cu noiembrie 2007 cu 4% in ceea ce priveste garsonierele, cu 8% pentru apartamentele cu 3 camere si cu 9% in cazul celor cu 4 camere.

De asemenea, proprietarii au scos spre vanzare in noiembrie 2008 cu 1% mai putine apartamente de 2 camere decat in aceeasi luna a anului trecut.

Trendul descrescator al ofertelor se reflecta si in cazul preturilor medii. Comparativ cu aceeasi luna a anului 2007, noiembrie 2008 a marcat o scadere a preturilor de 6% pentru garsoniere si apartamente cu 2 camere. Nota discordanta o constituie apartamentele de 3 si 4 camere, al caror pret mediu a crescut in noiembrie 2008 cu 3% respectiv 4% fata de anul precedent.

Preturile locuintelor vechi din Capitala au scazut cu 14% pentru apartamentele cu 2 camere, cu 11% pentru garsoniere si cu 9% pentru apartamentele cu 3 camere. Imobilele cu 4 camere au resimtit o scadere de doar 1%.

Reprezentantii AnunturiParticulari.ro estimeaza o scadere de pana la 20% a preturilor anul viitor.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet.