- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Patriciu si-a marit participatia la Fabian Romania cu circa 40 p.p.

09 Jan, 12:18 • Redactia DailyBusiness
Omul de afaceri Dinu Patriciu, controleaza in prezent 64,1% din actiunile fondului de investitii imobiliare Fabian Romania prin firma Black Sea Global Properties Limited (BSGP), dupa anuntarea unei oferte care evalueaza Fabian la peste 50 mil. euro.
Patriciu si-a marit participatia la Fabian Romania cu circa 40 p.p.

Pe 19 decembrie, cand Patriciu a facut o oferta de 1 euro pentru fiecare actiune obisnuita a Fabian Romania, dublu fata de valoarea de tranzactionare de pe 18 decembrie, detinea deja peste 25% din actiunile fondului de investitii imobiliare.

Ulterior, BSGPa ajuns sa detina 48,6% din actiunile obisnuite ale fondului de investitii.

Pana pe 8 ianuarie, BSGP a mai primit acorduri valide pentru preluarea a peste 2,3 mil. de actiuni, ceea ce reprezinta circa 4,5% din actiuni. Astfel, cumulat, BSGP detinea sau primise acorduri pentru preluarea a 53,1% din actiunile Fabian Romania.

De asemenea, BSGP a fost de acord sa preia inca 5 mil. de actiuni, ceea ce reprezinta circa 10% din actiuni, ceea ce cumulat cu actiunile detinute si acordurile de preluare reprezinta un total de 64,1%.

Actionarii Fabian Romania care nu au acceptat inca oferta BSGP pot sa completeze si sa trimita formularele de acord pana la 28 ianuarie 2009.