- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Patriciu si Immorent investesc 300 mil. euro intr-un proiect imobiliar ecologic

26 May, 18:23 • Redactia DailyBusiness
Un grup de investitori format din Immorent, societate membra a grupului Erste, grupul Rompetrol (TRG) si familia Patriciu vor sa dezvolte un proiect imobiliar mixt, a carui investitie este estimata la 300 mil. euro.
Patriciu si Immorent investesc 300 mil. euro intr-un proiect imobiliar ecologic

Proiectul, denumit Smart City, va fi amplasat in apropierea lacului Baneasa. Suprafata intregului proiect va fi de 150.000 mp construiti.

Ansamblul va fi compus din cladiri de birouri de clasa A (50.000 mp construiti), spatii comerciale si locuinte (100.000 mp construiti).

Smart City va include si noul sediu al companiei Rompetrol – o cladire turn cu inaltimea de 110,7 metri.

Reprezentantii dezvoltatorului nu au facut publice alte date referitoare la proiect.

Toate constructiile vor folosi surse de energie alternativa, iar cladirile rezidentiale, celelalte spatii dedicate serviciilor si recreerii (banci, magazine, restaurante, cafenele, cluburi, gradinite) vor fi gandite astfel incat sa reduca folosirea zilnica a masinilor.

Cladirile rezidentiale vor avea la primele nivele zone comerciale si parcari, iar ultimele etaje, terasate, vor fi amenajate ca si gradini. Intregul proiect se dezvolta in jurul unor artere pietonale separate de accesele auto si va avea in jur de 2.500 de parcari subterane. Aproape jumatate din suprafata terenului va fi rezervata spatiilor verzi.

In prezent dezvoltatorii au invitat 8 firme de arhitectura din europa si SUA sa participe la un concurs, initiat de acestia pentru alegerea companiei care se va ocupa de proiectarea viitorului ansamblu imobiliar, castigatorul fiind desemnat la sfarsitul lunii iulie.