- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Polițele de asigurare a locuințelor, soluția cea mai bună. În ultimele zile au crescut cu 25%. Românii se tem de dezastrele naturale

13 Feb, 18:30 • Polojan Tudor
Seismele din Turcia au pus românii pe gânduri. Între 7 și 9 februarie s-au emis cu 25% mai multe polițe de asigurare.
Polițele de asigurare a locuințelor, soluția cea mai bună. În ultimele zile au crescut cu 25%. Românii se tem de dezastrele naturale

Cutremurele din Turcia i-au pus pe românii fără asigurare la casă pe gânduri. În doar două zile, în țara noastră, s-au emis cu 25% mai multe asigurări decât în perioada similară a anului trecut, scrie zf.ro.

Numărul polițelor obligatorii de locuințe (PAD) era, la data de 31 ianuarie 2023, de 1.850.373. Acest număr reprezintă 19.30% din fondul locativ național. Numărul Unităților Administrativ Teritoriale (UAT) care transmite aceste liste cu privire la locuințe este unul nesemnificativ și mic la nivelul țării.

Însă, numărul polițelor obligatorii de locuințe (PAD) emise la nivelul întregii țări, ca urmare a cutremurelor din Turcia care au dărâmat mii de clădiri, a crescut cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut. Zilele în care s-a înregistrat această creștere sunt 7, 8 și 9 februarie, spus reprezentanții Poolului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Mai citește și: Anunț îngrijorător din partea BNR. România s-a îngropat în datorii în 2022. Avem de înapoiat miliarde de euro

„Am observat o creştere a interesului. În zilele imediat următoare evenimentelor din Turcia (7-9 februarie) s-au emis la nivel naţional cu 25% mai multe poliţe decât în perioada similară din anul trecut. La 31 ianuarie 2023 erau în vigoare 1.850.373 poliţe PAD reprezentând 19,30% din fondul locativ naţional“, au transmis reprezentanţii PAID pentru Ziarul Financiar.
Românii își fac asigurare pentru casă după cutremurele din Turcia/ sursa foto: economica.net
Românii își fac asigurare pentru casă după cutremurele din Turcia/ sursa foto: economica.net

Românul își face asigurare abia după dezastru

Cele două seisme din Turcia, ce au avut o magnitudine de 7,8 respectiv 7,6 pe scara Richter, urmate de sute de replici, au lăsat zeci de mii de oameni fără case, poate chiar milioane. Forța naturii este necunoscută, iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit.

Dezastrele naturale se pot produce în orice moment. Acest lucru aduce la suprafață problemele uriașe cu care țara noastră se confuntă de ani buni.

Te-ar mai putea interesa și: Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor. Declarațiile lui Marcel Ciolacu. „Trebuie închisă o dată pentru totdeauna această discuţie”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult