- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Prima faza a centrului de birouri Baneasa Business Park a fost inchiriata

17 Jul, 12:32 • Redactia DailyBusiness
Prima faza din cadrul proiectului de birouri Baneasa Business & Technology Park (BB&TP), parcul de afaceri din cadrul Proiectului Baneasa, a fost inchiriata in totalitate, au anuntat reprezentantii Baneasa Investments, dezvoltatorul proiectului.
Prima faza a centrului de birouri Baneasa Business Park a fost inchiriata

Prima faza cuprinde doua cladiri de birouri clasa A+ care ocupa o suprafata de 26.000 mp utili din cei 250.000 mp dedicati intregului proiect. Aceasta prima faza reprezinta o investitie de aproximativ 40 de milioane de euro din totalul de 250 de milioane de euro planificate pentru intregul parc de afaceri.

Peste 40 de companii locale si multinationale au inchiriat spatii in primele doua cladiri din cadrul parcului de afaceri. Pretul a variat in functie de mai multi factori precum: locatia, suprafata si destinatia.

Printre chiriasi se numata BMW, Moeller Electric, Dupont, Solmar, Sonae Sierra, Unilever si Adidas.

„Am incheiat constructia si inchirierea integrala a primei faze. In momentul de fata, lucram la conceptul si la designul fazei urmatoare si am inceput deja sa pregatim infrastructura pentru ea”, a declarat Nicolae Calinoiu, director general Baneasa Business & Technology Park.

„In 4-5 ani, ne dorim sa finalizam constructia parcului de afaceri, care va avea in total 11 cladiri de birouri”, a adaugat Nicolae Calinoiu.

Fiecare dintre cele doua cladiri din prima faza de constructie a Baneasa Business & Technology Park este formata din doua aripi cu 5 nivele unite de un lobby central si de o casa a scarii secundara. Suprafata pe etaj este de 2.700 mp, cu un ultim nivel mai mic, retras. Ambele cladiri au cate un nivel subteran pentru parcare, in prezent existand 795 de spatii de parcare subterana si supraterana, reprezentand o medie de 1 spatiu de parcare la 33 mp de spatiu util.

Intregul proiect BB&TP se desfasoara in 5 etape si va avea, in final, 250.000 mp de spatii de birouri clasa A+, distribuiti in 11 cladiri si un hotel de 4 stele cu sala de conferinte.

BB&TP este parte integrata in Proiectul Baneasa care reprezinta o investitie totala estimata de 1,8 miliarde de euro. Pe langa BB&TP, Proiectul Baneasa cuprinde si Baneasa Rezidential-zona rezidentiala care ocupa doua treimi din suprafata proiectului de 221 de ha, precum si centrul comercial Baneasa Shopping City.