- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Profitul operational al grupului Immoeast a scazut cu 22% in august-aprilie

20 Mar, 13:31 • Redactia DailyBusiness
Investitorul imobiliar austriac Immoeast a inregistrat o scadere a profitului operational de 22%, la 123 mil. euro, in primele 3 trimestre ale anului fiscal 2007-2008, ce se va finaliza pe 30 aprilie 2008.
Profitul operational al grupului Immoeast a scazut cu 22% in august-aprilie

Reducerea de profit a intervenit ca urmare a unei „mici diminuari” a valorii portofoliului de real-estate, au declarat reprezentantii firmei.

Compania a inregistrat o crestere a veniturilor de 62,2%, la 211,8 milioane de euro in primele 3 trimestre ale anului fiscal 2007-2008, au declarat reprezentantii companiei.

„Immoeast a ales sa continue prudent in aceasta situatie neclara a pietei”, au spus reprezentantii companiei.

Immoeast, care are ca piete principale Romania, Ungaria, Polonia, Bulgaria si Republica Cehia, a anuntat ca pietele continua sa inregistreze o crestere a nivelului chiriilor si o scadere a procentului de neocupare.

Compania a mai anuntat ca activitatea de dezvoltare a inceput sa incetineasca pentru ca finantarea proiectelor a devenit mai dificila, ceea ce va reduce numarul noilor constructii.

„Dezvoltarile negative pe piata financiara internationala au inceput sa-si lase amprenta pe piata investitiilor in proprietati”, a declarat Karl Petrikovics, CEO in cadrul companiei.

„Chiar daca proprietatile in sine au continuat sa se dezvolte foarte rapid, ingrijorarea din randul investitorilor a dus la reducerea unui numar semnificativ al numarului de tranzactii imobiliare”, a mai spus Petrikovics.

Immoeast a vandut 4 proprietati sau participatii in cadrul proprietatilor, in valoare totala de 200 milioane euro si se afla intr-un stadiu avansat in negocieri pentru vanzari similare, in valoare totala de 300 milioane euro.

Proprietatile din Romania reprezentau, la 30 aprilie, 30,8% din portofoliul total al Immoeast.

Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro, valoare care ar putea sa creasca pana la 2,1 miliarde de euro ca urmare a plunuri de extindere in Romania pana in 2010.