- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Red va inaugura in aprilie la Husi o retea de mini-mall-uri pentru orase mici

06 Jan, 14:09 • cristina.mihai
Compania de dezvoltari imobiliare Red Management va inaugura in aprilie anul acesta, in Husi, primul mini-mall din reteaua Cadran, un proiect care prevede deschiderea unor centre comerciale de dimensiuni reduse in orasele mici din Romania, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei.
Red va inaugura in aprilie la Husi o retea de mini-mall-uri pentru orase mici

Centrul comercial de circa 5.000 de mp are ca ancore Penny Market si Flanco. Printre ceilalti chiriasi ai mini-mall-ului se numara si Secuiana, Mondex, InMedio si Artemia Sweets.

Suprafata centrului comercial din Husi este rezervata in totalitate, urmand ca ultimele contracte de inchiriere sa fie semnate luna aceasta.

Acest mall, alaturi de alte 3 centre comerciale din retea, ar fi trebuit sa fie deschise in ultimul trimestru din 2008, insa data inaugurarii a fost decalata. Unul dintre motivele intarzierii deschiderii a fost demersul de design si concept al acestor unitati.

„Cadran este un lant de mini-mall-uri cu o arhitectura similara, de aceea a fost studiata in detaliu functionalitatea ansamblului imobliar si adaptabilitatea conceptului la conditii geo-climaterice si culturale diferite, care sa aiba eficacitate in toate orasele vizate”, au spus reprezentantii dezvoltatorului.

In ceea ce priveste chiriasii celorlalte mini-mall-uri, oficialii Red au spus ca vizeaza stabilirea unor parteneriate globale cu retailerii, urmand ca mixul de chiriasi sa fie in general similar in toate locatiile propuse.

Urmatorul mini-mall va fi deschis in Marghita, in toamna acestui an, iar pentru celelalte doua centre comerciale aflate deja in constructie, la Miercurea-Ciuc si Slobozia, nu a fost inca stabilita o perioada estimativa pentru deschidere.

Reprezentantii dezvoltatorului au estimat investitia in primele 4 mall-uri din retea la circa 26 mil. euro. Proiectul Cadran prevede constructia a 30 de astfel de centre comerciale in orase cu 30.000-60.000 de locuitori.