- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Sudul Bucurestiului, magnet pentru investitii imobiliare: Se pregatesc noi proiecte de zeci de milioane de euro

06 Aug, 00:01 • cristina.mihai
Zona Piata Sudului din Capitala devine din ce in ce mai atractiva pentru investitorii imobiliari, doi dezvoltatori importanti pregatind proiecte in apropiere. De altfel, aceasta zona a atras cea mai mare investitie, de 200 mil. euro, din sudul Capitalei, mall-ul Sun Plaza, deschis in acest an.
Sudul Bucurestiului, magnet pentru investitii imobiliare: Se pregatesc noi proiecte de zeci de milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar Adama vrea sa demareze un proiect rezidential in apropiere de piata Sudului, anul viitor. Asher Lax, directorul de marketing si comunicare a dezvoltatorului a spus, pentru DailyBusiness.ro, ca pe langa apartamente, proiectul va cuprinde si un supermarket. „Nu am terminat inca proiectarea, asa ca nu putem spune cu certitudine cat vom investi, insa vor fi probabil cateva milioane de euro„, a declarat Lax.

In prezent, compania lucreaza la planuri si avize pentru acest proiect. Adama a achizitionat in ultimul trimestru din 2009 un teren de 2.700 metri patrati pentru acest proiect, care va cuprinde circa 100 de unitati locative.

Pe langa aceasta investitie, in aceeasi zona si o companie a grupului spaniol Martifer pregateste o investitie, insa, intr-un proiect de birouri. Proiectul este in plan inca de anul trecut si ar urma sa cuprinda circa 50.000 mp de spatii de birouri.

Constructia proiectului inca nu a inceput, insa firma a inceput procesul de preinchirieri, a spus Horatiu Florescu, presedintele companiei The Advisers/Knight Frank, compania care reprezinta in exclusivitate acest proiect.

Pe langa dezvoltatorii imobiliari, zona Piata Sudului s-a dovedit a fi extrem de interesanta si pentru retaileri. Astfel, desi deschis in plina criza-in primavara acestui an-mall-ul Sun Plaza a fost inchiriat aproape integral.

Pe langa retaileri, zona devine din ce in ce mai interesanta si pentru clinicile medicale private, oficialii CMU anuntand recent ca vor sa deschida in aceasta zona o policlinica. Printre spatiile pentru care sunt in negocieri se numara chiar proiectul de birouri Sun Offices.

Zona de birouri din proiectul Sun Plaza merge mai rau la nivel de inchirieri, pana in prezent nefiind semnat niciun contract important pentru aceste spatii.

Principalul factor de atractie in aceasta zona este faptul ca este amplasata in unul dintre cele mai aglomerate cartiere din Capitala ca numar de locuitori, Berceni. Desi o zona mai saraca a Capitalei, investitorii se bazeaza pe faptul ca zona este una polarizata, existand intr-adevar locuitori cu venituri mici, dar in acelasi timp ponderea celor cu venituri medii si chiar medii-plus fiind una importanta.