- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

UBM a inaugurat prima faza a unui proiect logistic de 30 mil. euro din Chitila

09 Sep, 17:31 • Redactia DailyBusiness
Dezvoltatorul imobiliar austriac UBM Development a inaugurat prima faza a Parcului Logistic Chitila, proiect in valoare totala de circa 30 mil. euro si care insumeaza o suprafata totala de 45.000 mp cu spatii industriale si de birouri, relateaza NewsIn.
UBM a inaugurat prima faza a unui proiect logistic de 30 mil. euro din Chitila

Potrivit reprezentantilor companiei, primul centru logistic si de industrie usoara din Romania al UBM, Chitila Logistic Parc (CLP), este localizat in nord-vestul Soselei de Centura a Bucurestiului, fiind aproape atat de DN1A cat si de autostrada Bucuresti-Pitesti.

Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu firma romaneasca de real estate Metropola Imobiliar, iar prima faza din dezvoltarea parcului, insumand 16.000 metri patrati, a fost deja inchiriata 100% si produce un venit anual de aproximativ un milion de euro.

Printre chiriasi se numara companii atat cu capital strain, precum Schenker, cat si cu capital romanesc, precum RTC si Montero. Faza a doua, care va totaliza 25.000 mp, se afla deja in constructie din luna iunie a acestui an si este in proportie de 50% inchiriata. Suprafata ramasa disponibila va fi livrata in al doilea trimestru al anului 2009.

„UBM mai are in stadiu de dezvoltare o serie de proiecte, ce includ hoteluri, centre comerciale, parcuri de afaceri si industrie”, a declarat Daniel Halswick, directorul general al UBM Development.

Acesta mai spune ca in Romania exista in continuare o activitate intensa in dezvoltarea de imobiliare, care compenseaza ultimii 50 ani de stagnare.

„Piata logistica asigura sustinerea altor investitii in curs si cresterea lor in paralel cu intreaga infrastructura”, a adaugat reprezentantul companiei austriece.

Aria de expertiza a grupului UBM acopera devoltarea, inchirierea si vanzarea de proprietati pe tot cuprinsul Europei. Compania isi concentreaza activitatea, in special, in regiunea Europa Centrala si de Est si este activa in domenii de dezvoltare si consultanta imobiliara, atat ca dezvoltator cat si din perspectiva contractorului general.