- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Unirea, zona centrala cu cele mai mari cresteri de chirii in 2008

20 Nov, 00:01 • cristina.mihai
Zona Unirii a inregistrat in acest an cele mai mari cresteri de chirii din Bucuresti, ca urmare a finalizarii unor proiecte rezidentiale noi, care au fost cumparate de investitori pentru inchiriere.
Unirea, zona centrala cu cele mai mari cresteri de chirii in 2008

Evolutia chiriilor in centrul Bucurestiului a fost destul de diferita, in functie de specificul fiecarei zone.

Zona Romana a cunoscut cresteri mai mici fata de Unirii, unde chiriile au urcat in medie cu 10-12 %. Aceasta crestere este in mare parte provocata de livrarea catorva proiecte rezidentiale noi, care au fost achizitionate mai ales de catre investitori in vederea inchirierii, a spus Diana Stoian, director achizitii in cadrul departamentului rezidential al Coldwell Banker Affiliates of Romania, pentru DailyBusiness.ro.

Locuintele in aceste proiecte noi se inchiriaza la preturi cu 15-25% mai mari decat in blocurile vechi.

Urmarind evolutia pretului, se observa ca pentru o garsoniera, chiriile in zona Unirii aveau la inceputul anului intr-o medie de 500 euro/luna, iar in prezent, media a ajuns la 600 euro/luna, a spus Stoian.

Aceeasi tendinta a fost intalnita si la apartamentele din aceasta zona: pentru cele cu doua camere, media chiriei a urcat de la aproximativ 900 de euro/luna la inceputul anului, pana in jurul valorii de 1.000 euro/luna in prezent. Chiriile medii ale apartamentelor de 3 camere au evoluat de la 1.050 euro/luna la inceputul anului, la aproximativ 1.200 euro/luna in prezent.

„Pe masura ce preturile s-au marit si situatia creditelor ipotecare a devenit tot mai neclara, numarul de inchirieri a crescut considerabil. In acest context, o analiza si o cunoastere mai detaliata a nevoilor chiriasilor poate fi utila si ar ajuta proprietarii sa isi maximizeze sansele de a inchiria proprietatile mai rapid si in conditii bune”, este de parere Diana Stoian.

Cetateni straini sunt unii dintre principalii chiriasi din zonele centrale.

Clientii din aceasta categorie sunt mai atenti la dotarile apartamentului, mai ales in cazul inchirierii in regim hotelier. Acestia aleg cu precadere zonele centrale sau de nord, care ofera numeroase optiuni de petrecere a timpului liber: cluburi, cafenele, cinematografe, galerii comerciale.

Cele mai solicitate zone din Capitala sunt Unirii, 13 Septembrie, Dorobanti (pentru apartamente) si Primaverii, Aviatorilor Herastrau (pentru apartamente penthouse sau vile).