- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Vanzarile de locuinte scad in T2 la mai putin de jumatate fata de T1

25 Jun, 10:43 • Redactia DailyBusiness
In primele doua luni ale trimestrului 2 din 2008 au fost vandute 500 de locuinte, dupa ce in primele 3 luni ale anului s-au vandut circa 2.000 de unitati, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers.
Vanzarile de locuinte scad in T2 la mai putin de jumatate fata de T1

In primele 3 luni din 2008 s-au vandut circa 2.000 de locuinte in cele 42 de proiecte imobiliare importante de pe piata, ceea ce ar reprezenta o medie lunara de circa 660 locuinte.

In trimestrul 2, media coboara sub 330 de locuinte pe luna, avand in vedere ca in aprilie si mai s-au vandut 500 de locuinte.

Perioada de vara este una de stagnare in ce priveste tranzactiile de locuinte, asa ca in luna iunie nu se anunta o crestere a numarul de locuinte tranzactionate.

Oferta de locuinte nu va mai creste mult pe termen scurt, pentru ca dezvoltatorii au greutati in obtinerea finantarii si urmeaza a fi incheiate tot mai multe parteneriate cu fonduri de investitii, a declarat Simina Istrate, reprezentantul Colliers, citata de NewsIn.

Unii dezvoltatori isi amana lansarea de noi proiecte pentru inceputul anului viitor, atat din cauza nelinistii din piata cat si din cauza faptului ca au dificultati in gasirea fondurilor necesare finantarii investitiilor si pentru ca terenurile costa foarte mult.