- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Vin bani pe piata imobiliara: Un fond norvegian negociaza parteneriate pentru 3 proiecte incepute

29 Apr, 19:02 • cristina.mihai
Fondul de investitii norvegian Romania Invest poarta negocieri avansate pentru a intra in parteneriat cu dezvoltatorii a 3 proiecte rezidentiale deja incepute din Capitala, in vederea finalizarii acestora, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Bjorn Hauge, country managerul fondului.
Vin bani pe piata imobiliara: Un fond norvegian negociaza parteneriate pentru 3 proiecte incepute

Romania Invest a achizitionat in anii trecuti peste 800 de apartamente in mai multe proiecte rezidentiale din Romania

Negocierile in vederea incheierii unor parteneriate pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale este o noutate pentru fondul de investitii, care pana acum s-a limitat la a achizitiona apartamente, fara a se implica direct in partea de dezvoltare imobiliara.

„Ne uitam la cateva cazuri interesante, insa nu am incheiat inca niciun deal. Dupa ce analizam toate aspectele proiectelor, de la amplasare la calitatea constructiei si preturi, pentru a vedea care este cel mai usor de vandut, vom prezenta oportunitatile boardului director si in final decizia va fi a lor”, a spus Hauge.

El a adaugat ca fondul poarta negocieri mai avansate pentru 3 proiecte rezidentiale din Capitala, deja incepute, ale caror lucrari de constructii au mers lent, ca urmare a crizei.

Bjorn Hauge nu a dorit sa faca publice alte detalii despre aceste proiecte, dar a mentionat ca sunt de dimensiuni mari, cuprinzand intre 250 si 1.000 de unitati locative.

Fondul de investitii intentioneaza sa isi majoreze capitalul. „Am discutat cu investitorii si le-am spus ca situatia arata promitator, asa ca incercam sa majoram capitalul pentru a face si mai multe investitii”, a mai spus Hauge.

Directorul RomaniaInvest nu a precizat la cat s-ar putea ridica majorarea de capital, insa a spus ca tinteste „sus”.

„Multi din cei care si-au redus activitatea ca urmare a crizei au realizat ca nu pot sa mai stea fara sa faca nimic, pentru ca sunt companii mari cu multi angajati, iar acesta situatie ii afecteaza. In plus, printr-un parteneriat imparti riscurile”, a mai spus Hauge.