- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Volumetric a achizitionat un teren de 5.000 mp din Bucuresti, dupa doi ani de cautari

21 Jan, 00:01 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar Volumetric a semnat in luna ianuarie a acestui an, dupa aproape doi ani de cautari, un ante-contract pentru achizitia unui teren in Capitala de 5.000 mp, a spus, pentru DailyBusiness.ro Dan Flesariu (foto), directorul general al companiei.
Volumetric a achizitionat un teren de 5.000 mp din Bucuresti, dupa doi ani de cautari

Spaniolii negociaza din vara anului trecut pentru achizitionarea acestui teren, insa compania a mai purtat discutii cu multi alti proprietari.

Pe acest teren, aflat intr-o zona apropiata de centrul Capitalei, urmeaza sa fie construit un proiect rezidential.

„Au fost nenumarate discutii, am negociat cu peste 10 proprietari de terenuri, insa nu s-a concretizat niciuna pana acum”, a spus Flesariu. Acesta nu a dorit sa dea detalii despre tranzactia efectuata pana la semnarea contractului final.

Dezvoltatorul a spus, insa, anterior, ca este interesat in principiu de terenuri in zone centrale.

Despre perioada de 2 ani in care toate negocierile au esuat, Flesariu spune ca in multe cazuri discutiile nu au mai evoluat pentru ca respectivele terenuri erau achizitionate prin credite bancare, iar valoarea lor din prezent era mult mai mica decat cea a finantarii.

„Au fost cazuri in care creditele erau mai mari cu 50% decat valoarea actuala a terenului, asa ca nu am mai continuat discutiile”, povesteste directorul Volumetric.

Compania mai este in discutii pentru achizitia unui al doilea teren in Capitala. Dezvoltatorul mai detine un teren in Pitesti si inca unul in Brasov, ambele destinate dezvoltarilor rezidentiale.

Firma a demarat constructia unui singur proiect in Romania, un bloc in Brasov. Constructia a demarat in 2009 si va fi finalizata in martie anul acesta. Pana in prezent, 25% din apartamentele din proiectul rezidential din Brasov au fost contractate.

Potrivit oficialilor companiei acest volum de vanzari acopera circa 20% din volumul total al investitiei de 19 milioane de euro plus TVA.