- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Software

Cum a obţinut o studentă anularea unei amenzi de parcare de 334 de lei cu ajutorul ChatGPT

31 Mar, 14:20 • Dobran Viorel
O studentă a folosit ChatGPT pentru a scăpa de o amendă, după ce a parcat neregulamentar. Millie Houlton a folosit ChatGPT pentru a redacta o scrisoare pentru Consiliul Local din York prin care a solicitat să îi fie anulată amenda.
Cum a obţinut o studentă anularea unei amenzi de parcare de 334 de lei cu ajutorul ChatGPT

O studentă a reușit să obțină anularea unei amenzi pentru parcare după ce a folosit o scrisoare concepută integral de ChatGPT. Millie Houlton a primit notificarea din partea Consiliului municipal York, fiind vorba despre o amendă de 60 de lire. Tânăra a fost tentată să o plătească deoarece i se părea dificil să formuleze un răspuns, însă a decid să dea o șansă ChatGPT.

OpenAI, creatorul ChatGPT, spune că 80% dintre joburile de pe piaţă ar putea fi preluate de inteligenţa artificială

Cum a obţinut o studentă anularea unei amenzi de parcare de 334 de lei cu ajutorul ChatGPT

”Te rog, ajută-mă să scriu o scrisoare către consiliu, mi-au dat o amendă de parcare”, a scris studenta inteligenței artificiale, conform BBC.

Houlton a declarat că amenda a fost emisă în mod eronat pentru că ea parcase pe strada ei, unde avea un permis de parcare.

ChatGPT, sfaturi pentru tinerii care vor să ia un credit ipotecar: „Costul pe termen lung poate fi afectat de mai mulţi factori”

”Mi-am zis: Oh, nu am nevoie de această amendă, sunt o studentă, dar încercarea de a articula ceea ce am vrut să spun a fost destul de dificilă, așa că m-am gândit să văd dacă ChatGPT o poate face pentru mine. Am pus toate detaliile mele despre unde și când s-a întâmplat, de ce a fost greșit și referința mea pentru amendă și a am primit un răspuns personalizat perfect, în doar câteva minute”, a mai spus studenta, care a obținut anularea amenzii după ce a trimis scrisoarea concepută de ChatGPT.

Cum a obţinut o studentă anularea unei amenzi de parcare de 334 de lei cu ajutorul ChatGPT

Un bug ChatGPT a expus datele unora dintre utilizatori

OpenAI a dezactivat accesul pentru mai multe ore la ChatGPT, după ce unii dintre utilizatori au ajuns să vadă informaţiile personale şi chat-urile altor utilizatori.

La începutul acestei săptămâni, unii dintre utilizatorii ChatGPT au observat că în propriul cont apar informaţii şi discuţii care nu le aparţin. Pentru a investiga şi rezolva problema, OpenAI a blocat pentru o mare parte a zilei de luni accesul la chatbot.

Acum, compania vine să explice ce s-a întâmplat şi ce date au fost de fapt expuse.A fost o problemă cu cache-ul, explică cei de la OpenAI. Instrumentul open-source folosit, Redis, ajungea să returneze datele altei cereri decât cea originală atunci când una dintre cereri era anulată înainte de a fi completată.

Dincolo de bug-ul din Redis, o mare problemă a venit dintr-o configurare greşită făcută de OpenAI propriilor servere, care a declanşat un val de cereri anulate de Redis.

Astfel, datele unora dintre utilizatori ajungeau în conturile altor utilizatori ai ChatGPT. Compania spune că au fost afectaţi doar 1,2% dintre abonaţii Premium.

Au fost compromise în acest fel o serie întreagă de informaţii personale, de la nume şi adresă de e-mail, până la data de expirare a cardului şi ultimele patru cifre ale acestuia.

Acelaşi bug a făcut posibil ca părţi ale discuţiilor purtate cu ChatGPT că ajungă în conturile altor utilizatori.

OpenAI se confruntă cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerţ din SUA, care îndeamnă agenţia să suspende lansările ChatGPT

OpenAI se confruntă cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerţ, care îndeamnă agenţia să investigheze grupul şi să suspende lansările instrumentelor AI generative, inclusiv cea mai recentă versiune a popularei ChatGPT, transmite CNBC.

Plângerea, făcută publică joi de grupul de cercetare nonprofit Center for AI and Digital Policy, acuză OpenAI de încălcarea Secţiunii 5 din Legea FTC, care interzice practicile comerciale neloiale şi înşelătoare, şi îndrumările agenţiei pentru produsele AI.

CAIDP numeşte GPT-4 ”părtinitoare, înşelătoare şi un risc pentru confidenţialitate şi siguranţa publică”. Grupul spune că modelul lingvistic nu îndeplineşte standardele agenţiei pentru ca AI să fie ”transparentă, explicabilă, corectă şi solidă din punct de vedere empiric, încurajând în acelaşi timp responsabilitatea”.

Grupul doreşte ca FTC să solicite ca OpenAI să stabilească o modalitate de a evalua în mod independent produsele GPT înainte ca acestea să fie implementate în viitor. De asemenea, doreşte ca FTC să creeze un sistem public de raportare a incidentelor pentru GPT-4 similar cu sistemele sale de raportare a fraudei împotriva consumatorilor.

De asemenea, doreşte ca agenţia să preia o iniţiativă de reglementare pentru a crea standarde pentru produsele AI generative.

Preşedintele CAIDP, Marc Rotenberg, a semnat o scrisoare deschisă publicată miercuri, care solicită o pauză de cel puţin şase luni privind ”antrenarea sistemelor AI mai puternice decât GPT-4”.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a co-fondat OpenAI, şi co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, se numără printre ceilalţi semnatari. OpenAI nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. FTC a refuzat să comenteze.