- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Val de concedieri în industria IT. Care sunt metodele prin care companiile scapă de angajaţi

23 Oct, 17:09 • Cornel Ghimeșan
Un nou val de concedieri a lovit industria IT în această toamnă, după ce, la începutul anului, am avut parte de reduceri mari de personal în domeniu. Specialiștii vorbesc despre sute de oameni care au rămas, deja, fără loc de muncă, deşi domeniul a cunoscut o creștere explozivă în ultimii ani.
Val de concedieri în industria IT. Care sunt metodele prin care companiile scapă de angajaţi

Val de concedieri în industria IT. Angajaţii sunt chemați la discuții pentru înțelegeri amiabile, dar sunt și situații în care primesc vestea prin e-mail ori sunt lăsați pe anumite funcții care nu se mai regăsesc în organigramă, dezvăluie un reportaj realizat de Ştirile Pro TV.

„Cei care au promis marea cu sarea acum câteva luni sau acum câțiva ani nu mai pot să livreze treaba asta către angajați și atunci trebuie să scape de ei și procedează extrem de agresiv. Le bagă sub nas aceste hârtii, îi cheamă la o întâlnire despre care oamenii nu știu și li se pune în față un laptop pe care li se cere să pună semnătura”, a declarat consultantul de business Doru Șupeală.

Citeşte şi: Nou! S-au lansat testele care măsoară sănătatea și performanța mașinilor electrice second-hand. Performanța bateriei decide prețul

Val de concedieri în industria IT

În această perioadă, un jucător global din industria de programare, care controlează printre altele mai multe magazine online și platforme din România, a anunțat că a concediat 28% dintre angajați, mare parte programatori, iar o platformă cunoscută de locuri de muncă a disponibilizat aproape 700 de angajați ca urmare a ritmului lent de creștere a veniturilor. Mai mult, concedieri au fost și la o firmă de consultanță în management și soluții tehnologice, cu sute de angajați și în România, precizează sursa citată.

Citeşte şi: Micii producători, afectați de creșterea TVA-ului la produsele bio: „Noi ţinem acelaşi preţ de şase ani tocmai pentru a vinde”

„Sunt destui angajați care ne-au contactat spunându-ne că fac parte din planul de restructurări, chiar din companii altfel foarte celebre, care aveau mici nuclee și în România. Discutăm de sute de poziții la nivel de întreagă industrie”, susţine Florentin Iancu, președinte sindicatul IT.

Citeşte articolul integral AICI.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult