- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Carpatina intra pe segmentul apei plate prin achizitia Herculane Water

11 Jun, 15:53 • traian.badulescu
Carpatina a achizitionat compania Herculane Water, pentru a-si diversifica portofoliul de produse prin comercializarea apei minerale plate din izvorul de la Herculane, a anuntat miercuri compania.
Carpatina intra pe segmentul apei plate prin achizitia Herculane Water

Reprezentantii companiei nu au dorit sa mentioneze valoarea tranzactiei.

Pe de alta parte, in aceeasi zi cu realizarea achizitiei, Carpatina si actionarul sau majoritar, Lipomin, au retras suma totala de 17 milioane euro din facilitatile de credit de la Erste Bank, BCR si fondul de investitii olandez Accession II Investment Capital.

Pe 6 iunie, Carpatina a achizitionat 100% din capitalul social al Herculane Water precum si doua terenuri, in suprafata totala de pana la 7.500 metri patrati, aferente fabricii de imbuteliat din Baile Herculane, judetul Severin.

Totodata, compania a achizitionat o serie de echipamente si bunuri mobile, destinate activitatii de imbuteliere a apei minerale, potrivit informatiilor transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

„Izvorul de la Herculane este o achizitie strategica pentru noi”, a declarat Mihai Bratu, presedintele Lipomin.

„Acum avem in portofoliu cate un produs pentru fiecare segment de consum din piata apei minerale naturale: Lipova si Carpatina Forte – ape minerale naturale carbogazoase, Carpatina Light – apa minerala naturala usor carbogazeificata de la sursa si Carpatina plata – apa minerala naturala plata din izvorul de la Herculane”, a mai spus Bratu.

Apa minerala naturala din Izvorul de la Herculane se va comercializa sub brandul Carpatina, venind in completarea sortimentatiei existente.

„Avand in portofoliu toate cele 3 tipuri de apa minerala naturala, estimam o dublare a vanzarilor in urmatorul an„, a adaugat presedintele Lipomin.

Izvorul de apa minerala plata de la Herculane este atestat de mai bine de 2.000 de ani si a cunoscut un real reviriment in secolul XVIII, cand zona Herculane era considerata o oaza de liniste si relaxare.

Carpatina a intrat in portofoliul Lipomin SA in februarie 2006, prin achizitionarea pachetul majoritar de actiuni. In 2007, Carpatina si Lipomin au imbuteliat si vandut 74 milioane litri de apa, vanzarile cifrandu-se la aproximativ 10 milioane de euro.

Carpatina si Lipomin detin aproximativ 7 % din piata romaneasca de apa minerala imbuteliata la pet.