COMPANII, FINANTE-BANCI

Posta Romana va vinde asigurari din ianuarie 2014

04 noiembrie 2013, ora 11:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Posta Rom.jpg
Compania Nationala ôPosta Romanaö (CNPR) va oferi, incepand cu ianuarie 2014, servicii de brokeraj in asigurari, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.

ôDin pacate, sunt foarte multi pe piata care se numesc 'operatori de servicii postale' si ceea ce se intampla este un lucru trist, iar eu il semnalez ca atare. Foarte multe trimiteri postale catre cei care sunt clienti fie CEC, fie Orange sunt aruncate pur si simplu pe scarile blocurilor pentru ca firmele respective s-au dus la licitatie la un pret foarte mic si nu au capacitatea necesara sa distribuie. Cei care au de suferit sunt clientii. Sunt oameni carora li se suspenda telefoanele pentru ca pur si simplu nu-si primesc acasa nici facturile, nici extrasele de cont. Am sa sesizez Autoritatea pe Reglementare in Comunicatii pentru ca, indiferent despre cine vorbim, Posta Romana sau alti operatori postali, obligatorie este calitatea serviciilor postale. Pe de alta parte, Posta Romana va oferi servicii de brokeraj incepand cu luna ianuarie 2014ö, a afirmat Nica.

La randul sau, Ion Smeeianu, directorul general al CNPR, a mentionat ca noua societate care e SC Broker Posta Romana, va oferi servicii strict de brokeraj in asigurari.

ôCu SC Broker Posta Romana suntem in faza de acreditare la Autoritatea de Supraveghere Financiara. Am obtinut deja de la OSIM si de la Guvernul Romaniei titulatura. Actele pot fi inaintate la Registrul Comertului si la Autoritatea care se ocupa de autorizari, urmand ca echipa sa se constituie. Avem si hotararea Consiliului de Administratie. Societatea va fi broker, nu societate de asigurari. Noi vom asigura serviciile altor societati de asigurari, depinde de ce doreste clientulö, a explicat Smeeianu, conform Agerpres.

Posta Romana a anuntat inca din iunie 2011 ca isi va infiinta o banca si un broker de asigurari, societati care vor permite operatorului sa utilizeze mai bine reteaua si sa aduca venituri suplimentare.Luni, CNPR a inaugurat un nou ghiseu dedicat operatiunilor de tip business, dupa o investitie de 180.000 lei.

Ghiseul, aflat in incinta Oficiului Postal 39 din Piata Iancului face parte din strategia Postei privind dezvoltarea comerciala.

Pana la sfarsitul anului vor mai fi modernizate maximum patru Oficii Postale, dintr-un total de 45 (41 in tara, si 4 in Bucuresti).

Actionarii CNPR sunt MSI - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Un numar de 3.650 de angajati ai Postei Romane sunt disponibilizati, reprezentand 11% din total, ca parte a procesului de restructurare a companiei care vizeaza restabilirea echilibrului intre volumul de prestatii postale si numarul de salariati ai operatorului postal. Vezi ce salarii compensatorii primesc.

Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011. In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an. Posta avea 32.887 salariati la 31 decembrie 2012, fata de numar mediu de 35.576 in 2008.

Citeste si:
Primul oficiu franciza din reteaua Postei Romane va fi inaugurat in decembrie
Cate scrisori si colete au trimis romanii anul trecut
Posta Romana pregateste introducerea de servicii financiar-bancare si lansarea sistemului de franciza
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 01:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter