- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

84.000 de euro pentru cei care acceptă să se mute în acest loc! Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația urbană

24 Jun, 21:02 • Stefan Simion
84.000 de euro pentru relocare! Cu siguranță, mulți dintre cei care trăiesc în aglomerări urbane tânjesc după liniște. Totuși, de cele mai multe ori, un job stabil și un salariu decent îi țin pe loc. Dardacfă ar exista posibilitatea de a fi plătit cu zeci de mii de euro să te muți într-un alt oraș sau într-o altă țară, ai face-o?
84.000 de euro pentru cei care acceptă să se mute în acest loc! Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația urbană

84.000 de euro pentru cei care acceptă să se mute în una dintre cele 30 de insule irlandeze. Ei, bine, guvernul irlandez a decis să-și motiveze cetățenii să se mute în zone izolate în scopul repopulării comunităților din acele zone. Mai exact, „motivația” se ridică la 84.000 de euro.

84.000 de euro pentru cei care acceptă să se mute în insulele irlandeze

Inițiativa  face parte din programul „Our Living Islands” al guvernului irlandez, al cărui scop este de a crește populația celor 30 de insule ale sale, care nu sunt legate de țărm prin poduri, în plus, sunt izolate zilnic de continent de maree, informează businessmagazin.ro

Persoanele interesate de oferta guvernului de la Dublin au și câteva condiții pe care trebuie să le respecte. Banii se acordă în tranșe, iar ei trebuie investiți de noii proprietari în renovarea unor proprietăți abandonate. Clădirile pentru care guvernul irlandez alocă bani trebuie să fie construite înainte de anul 1993 și să fie nelocuite de cel puțin doi ani.

Cei interesați pot aplica pentru oferta guvernului înepând cu data de 1 iulie.

Citeste si Țara care a cheltuit 30 de milioane de euro pentru a elimina riscul ca oamenii să fie înlocuiți de roboți. Cum vor fi ajutați angajații

Cele 30 de insule irlandeze primesc, anual, aproximativ 300.000 de vizitatori, dar sunt locuite de doar 3.000 de persoane. Unele insule au doar doi locuitori pe tot parcursul anului, în timp ce cea mai mare are peste 700 de locuitori.

Ce acțiuni se au în vedere prin programul „Our Living Islands

Prin programul „Our Living Islands”, guvernul de la Dublin urmărește mai mult decât repopularea insulelor.

84.000 de euro

Our Living Islands’ conţine 80 de acţiuni care sunt concepute pentru a sprijini şi împuternici comunităţile noastre insulare şi oamenii care locuiesc acolo. Este vorba despre îmbunătăţirea locuinţelor, un acces mai bun la serviciile esenţiale în domeniul sănătăţii şi al educaţiei, furnizarea de internet de mare viteză şi dezvoltarea în continuare a facilităţilor noastre în aer liber, care, la rândul lor, vor creşte turismul şi vor sprijini comunităţile insulare durabile”, a declarat Heather Humphreys, ministrul irlandez pentru dezvoltare rurală şi comunitară.

Citeste si Țara care construiește prima șosea electrică permanentă din lume! Mașinile se vor încărca în mișcare

Îmbunătăţirea infrastructurii şi creşterea oportunităţilor de angajare, inclusiv opţiunea de a lucra la distanţă, fac, de asemenea, parte din planul demografic şi de dezvoltare pe 10 ani, a adăugat ea.

Programe similare au fost lansate şi în alte ţări. Sardinia, o insulă din Italia, a oferit anul trecut 15.000 de euro pentru ca oamenii să se mute acolo dacă foloseau banii pentru a renova o proprietate, iar în trecut, diverse oraşe din ţară au vândut locuinţe pentru doar un euro sau le-au oferit gratuit.

Rubia Daniels (49 de ani), o americancă originară din San Francisco, a auzit că într-unul din satele abandonate, dar pitoreşti, din Italia se vând case ieftine, la 1 euro. Atunci, s-a hotărât să cumpere trei, pentru ea şi copiii săi, dar și pentru câteva afaceri.

Am fost uimită. E unul dintre acele lucruri pe care vrei să le vezi cu ochii tăi ca să te convingi că sunt adevărate. Mi-am făcut documentarea şi în doar trei zile îmi rezervasem bilet de avion, o maşină închiriată. Şi-am plecat”, a mărturisit ea pentru Business Insider.

Peste 20 de localități din Italia vând case la acest preț, dar puțini italieni sunt interesați de ofertă. Proiectul a fost lansat în 2007, cu scopul de a repopula localitățile afectate de un cutremur major în 1968 și să stopeze declinul demografic al zonelor rurale, care au pierdut 15 milioane de locuitori în ultimii 15 ani. Mulți oameni s-au mutat în străinătate sau în orașele din nordul Italiei pentru a munci acolo. Mussomeli, de exemplu, mai are doar jumătate din cei 20.000 de locuitori de pe vremuri. Iar oamenii au preferat să dea casele municipalității, decât să plătească impozite pe proprietate. Programe similare finanțate de guvern au existat și în mai multe oraşe din Spania şi Elveţia.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult