- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A fost publicat clasamentul fericirii țărilor. Ce loc ocupă România

20 Mar, 22:30 • Lupu Alexandra
Clasamentul fericirii țărilor arată că, în ciuda faptului că pandemia de Covid-19 a afectat sever economia globală, acest lucru nu s-a întâmplat cu bunăvoința omenirii. Iată ce loc ocupă România.
A fost publicat clasamentul fericirii țărilor. Ce loc ocupă România

Covid-19 a dus la decesul a 6.7 milioane de oameni, iar în același timp, economia globală a fost afectată considerabil. Cu toate acestea, un studiu internațional arată că acest lucru nu s-a întâmplat și dacă vorbim despre fericirea omenirii, anunță stiripesurse.ro.

Ce loc ocupă România în clasamentul fericirii țărilor

Un studiu internațional a avut la bază interviuri cu peste 100.000 de oameni din 137 țări pentru a se constata nivelul de fericire din fiecare stat. Rezultatele arată că bunăvoința este mai mare în toate regiunile globale, față de perioada de dinainte de pandemia de Covid-19, mai exact, cu până la 25%.

„Benevolenţa faţă de ceilalţi, în special ajutarea străinilor, care a crescut dramatic în 2021, a rămas la un nivel ridicat în 2022”, declară unul dintre autorii raportului World Happiness Report, într-un interviu acordat CNN.

„Chiar şi în aceşti ani dificili, emoţiile pozitive au rămas de două ori mai răspândite decât cele negative, iar sentimentele de sprijin social pozitiv au fost de două ori mai puternice decât cele de singurătate”, completează John Helliwell.

Citește și: Ziua Internațională a Fericirii vine cu vești bune pentru români! Mii de angajați vor beneficia de o mărire de salariu. Care sunt categoriile norocoase

Astfel, atunci când au fost rugați să-și evalueze viața pe o scară de la 1 la 10, oamenii au dat în medie scoruri mai mari pentru perioada 2020 – 2022, decât 2017 – 2019. Lucrurile au stat mai bune în țările occidentale și mai rău în restul lunii, dar cu toate acestea, „durerile indubitabile au fost compensate de creşterea gradului în care respondenţii au fost capabili să descopere şi să împărtăşească capacitatea de a avea grijă unii de alţii în vremuri dificile”, se constată în al 10-lea Raport Mondial al Fericirii.

Locul ocupat de România în clasamentul fericirii țărilor
Locul ocupat de România în clasamentul fericirii țărilor

Finlanda ocupă primul loc în clasamentul fericirii țărilor. Statul a reușit să-și menționeze poziția câțiva ani la rând. Danemarca și Islanda sunt următoarele două țări care apar în top 10, iar clasamentul continuă cu Israel, Țările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveția, Luxemburg și Noua Zeelandă.

Conform datelor publicate în cadrul studiului internațional, România ocupă locul cu numărul 24, precedată de Costa Rica și urmată de Singapore și Emiratele Arabe Unite. Totodată, Spania și Italia sunt poziționate pe 32, respectiv, 33. La polul opus, Afganistan ocupă poziția 137.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Suntem mai fericiți decât japonezii, ungurii sau spaniolii! România a urcat pe locul 28 din 146 în Clasamentul Mondial al Fericirii