- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A pierdut 100 de miliarde de dolari în doar câteva ore. Mișcarea uriașă care l-a făcut pe magnat să se prăbușească. Lovitură fără precedent

03 Feb, 12:08 • Polojan Tudor
Lovitură de 100 de miliarde dolari pentru unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Prăbușirea acțiunilor din cauza unui rechin bursier l-a adus pe bogătan în pragul disperării.
A pierdut 100 de miliarde de dolari în doar câteva ore. Mișcarea uriașă care l-a făcut pe magnat să se prăbușească. Lovitură fără precedent

Indianul Gautam Adani este deținătorul grupului Adani Group, cel care a pierdut uriașa sumă după ce a fost acuzat de fraudă contabilă de mare impact. Acest lucru a dus la prăbușirea acțiunilor, fiind necesară oprirea tranzacționării pachetului de acșiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari, scrie businessmagazin.ro.

Adani susține că nu este corect din punct de vedere morar să continue operațiunile de tranzacționare în ideea în care prețurile s-au prăbușit drastic. Acesta a asigurat că nu există probleme financiare de niciun fel în cadrul companiei și a respins toate acuzele care se aduc către Adani Group.

Te-ar mai putea interesa și: Un focar de gripă aviară a fost identificat la finalul lunii ianuarie. Uniunea Crescătorilor de Păsări din România vine cu un răspuns

Adani Group pierde 100 de miliarde de dolari/ sursa foto: okezone.com
Adani Group pierde 100 de miliarde de dolari/ sursa foto: okezone.com

A pierdut miliarde pentru a proteja alți investitori

Indianul a declarat că a oprit tranzacționarea acțiunilor companiei pentru a proteja investitorii. În cazul în care operațiunile ar fi continuat, cei din urmă ar fi suferit pagube importante din cauza scăderii prețurilor.

„Pentru mine, interesele investitorilor mei este ceea ce primează. Prin urmare, pentru a îi feri de eventualele pierderi am decis oprirea vânzării”, a spus Gautam Adani.

Compania este acuzată de creșterea falsă a prețurilor acțiunilor companiei de către Hidenburg Research. Din momentul acuzelor, Adani a pierdut în total 102 miliarde de euro, lucru care a dus la îndatorarea grupului și la poziționarea acestuia în rândul celor care se confruntă cu situații financiare precare.

Înainte de deschiderea ședințelor de tranzacționare, Guatam a încercat din răsputeri să calmeze investitorii. Acesta a publicat inclusiv un răspuns de 413 pagini care să clarifice acuzele aduse. Investitorii principali – International Holding Company din Abu Dhabi sau Jupiter Asset Management, au asigurat grupul că vor cumpăra 30% din acțiunile care au fost scoase, mai apoi, la vânzare.

Alte grupuri financiare importante, inclusiv Citigroup, au început să nu mai accepte ca garanţie valori mobiliare ale Adani Group pentru împrumuturile destinate investiţiilor, în urma prăbuşirii preţului acţiunilor.

Mai citește și: Un trilion de dolari cheltuiți pentru energie. Prețuri record, soluții pentru recesiune. Furnizorii se vor îmbogăți

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult