- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un trilion de dolari cheltuiți pentru energie. Prețuri record, soluții pentru recesiune. Furnizorii se vor îmbogăți

03 Feb, 11:28 • Polojan Tudor
Piața globală a contractanților de energie va atinge apogeul unui trilion de dolari peste doi ani. Prețurile produselor petroliere se vor menține la nivel ridicat.
Un trilion de dolari cheltuiți pentru energie. Prețuri record, soluții pentru recesiune. Furnizorii se vor îmbogăți

Pentru perioada 2022-2028 nu se prevede o scădere a prețurilor la gaze și petrol, potrivit informațiilor Rystad Energy. Media acestora va fi peste 920 de miliarde anul, scrie capital.ro.

O creștere majoră a industriei pentru lichefierea, transportul și regazificarea gazelor naturale va ajusta cheltuielile totale cu petrolul și gazele. Soluția pe care furnizorii o au, este țintirea oportunităților în domeniul hidrogenului, eolianului sau stocării carbonului.

Extinderea în alte domenii, combinată cu serviciile zăcămintelor petroliere, poate oferi o piață de un trilion de dolari pentru furnizori în următorii doi ani. Se preconizează chiar și o menținere de câțiva ani din momentul în care se va ajunge la apogeu.

Ultimele 12 luni au venit cu o creștere a prețurilor benefică pentru furnizorii de surse de energie cu platforme offshore, terestre, flote de fracții sau OCTG. Navele și infrastructura dezvoltată și schimbată radical în ultimul deceniu și-a pus amprenta pe această creștere semnificativă.

„Furnizorii mondiali de petrol și gaze par pregătiți să își facă cunoscută povestea biblică despre visul faraonului egiptean de șapte ani de sărbătoare și șapte ani de foamete – doar că în ordinea inversă. Toate semnele indică faptul că 2022 va fi începutul unui alt super ciclu pentru sectorul serviciilor energetice”, spune partenerul și șeful de cercetare a serviciilor energetice la Rystad Energy, Audun Martinsen.

Te-ar mai putea interesa și: NATO intră în război. Atac hibrid asupra Turciei, presa reacționează. Olaf Scholz a cedat

Prețurile la energie se vor menține ridicate/ sursa foto: cotidianul.ro
Prețurile la energie se vor menține ridicate/ sursa foto: cotidianul.ro

2021, an record în energie

Anul 2021 a ajutat companiile de petrol și gaze să crească chiar și cu 20% mai mult. Redresarea post-pandemică, prețurile enorme la gaz și petrol, au făcut posibil acest lucru.

Producția a fost mărită datorită îngrijorărilor legate de securitatea energetică. În acest fel, stocurile de petrol și gaze s-au vândut extrem de rapid prin flote de fracturare sau platforme de oțel pentru carcase și tuburi.

2023 va fi un an destul de promițător pentru toată lumea din sectorul energiei. Se preconizează o creștere de până la 13% pentru investițiile în gaze și petrol, dar și de 10% pentru cele în emisii de carbon cât mai mici.

Mai citește și: Lovitură dură pentru români. După ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referință, ratele vor exploda

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult