- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A pus la cale o fraudă de milioane de dolari, ca să se laude cu poze în lux pe internet. Influencerul Hushpuppi a fost condamnat la 11 ani de închisoare

08 Nov, 14:04 • Gabriela Andreescu
Hushpuppi, în vârstă de 37 de ani, este cunoscut pentru că posta pe Instagram fotografii cu stilul său de viață luxos. El are 2,5 milioane de fani pe rețeaua socială.
A pus la cale o fraudă de milioane de dolari, ca să se laude cu poze în lux pe internet. Influencerul Hushpuppi a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Un cunoscut influencer din Nigeria, Hushpuppi, a fost condamnat la 11 ani de închisoare în SUA pentru rolul său într-o grupare internațională de fraudă, potrivit BBC.

Un judecător din Los Angeles i-a ordonat, de asemenea, să plătească 1,7 milioane de dolari victimelor fraudelor sale.

Documentele anchetatorilor au demostrat că între 18 ianuarie 2019 și 9 iunie 2020, Hushpuppi și complici ai săi au fraudat mai multe victime și au spălat banii prin bănci din întreaga lume.

Într-o schemă de fraudare, Hushpuppi a încercat să fure peste de 1,1 milioane de dolari de la cineva care dorea să finanțeze o nouă școală pentru copii din Qatar, potrivit documentelor.

Vedeta Instagram locuia în Dubai și se prezenta ca fiind un om de afaceri de succes. Acolo a fost arestat anul trecut, în urma unei complexe operațiuni a poliției.

Escrocul și-a păcălit victima să-i dea bani pentru școală, pretinzând că este manager de bancă și creând un site fals, potrivit unei declarații a procurorilor. Se presupune că au fost implicați și alți suspecți, a precizat departamentul de justiție al SUA.

De asemenea, ei „au mituit un oficial străin pentru a merge mai departe cu escrocheria, după ce victima a fost avertizată”.

Abbas a recunoscut, de asemenea, „mai multe alte scheme de fraudă pe e-mail și cibernetice care au cauzat în mod cumulativ pierderi de peste 24 de milioane de dolari”, a spus departamentul de justiție al SUA.

„Ramon Abbas a vizat atât victime americane, cât și internaționale, devenind unul dintre cei mai prolifici spălatori de bani din lume”, a declarat luni Don Alway, directorul adjunct responsabil al Biroului FBI din Los Angeles, informează Digi24.

„Abbas și-a folosit platformele sociale pentru a câștiga notorietate și pentru a se lăuda cu imensa bogăție pe care a dobândit-o prin escrocherii și furturi cibernetice care au distrus financiar zeci de victime și au oferit asistență regimul nord-coreean”, potrivit FBI.

Stilul de viață luxos al lui Abbas a luat sfârșit brusc în 2020, când a fost arestat în Dubai. Contul său de Instagram, care prezenta mașini scumpe și îmbrăcăminte de firmă, a fost dezactivat.

Citește și: Cât câștigă un influencer în România, în 2022. Suma colosală primită de Adelina Pestrițu din activitatea online

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult