- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Abandonatul și abuzul animalelor se amendează cu până la 200.000 de euro! Țara care a făcut schimbări majore în acest sens

26 Mar, 15:59 • Constantin Cristina
Țara care a făcut schimbări radicale în ceea ce privește protejarea animalelor de companie. Dacă se încalcă noile modificări, amenzile ajung la 200.000 de euro.
Abandonatul și abuzul animalelor se amendează cu până la 200.000 de euro! Țara care a făcut schimbări majore în acest sens

Țara care a adoptat noile modificări este Spania. Modificări vin în protejarea animalelor de companie, care sunt considerate „ființe conștiente”. Scopul schimbărilor este diminuarea cazurilor de abandon și abuz asupra animalelor.

Citește și: Povestea românilor din Spania. Multe persoane spun că viața în străinătate este decentă „doar dacă mănânci ciorbă o săptămână”

Cine nu respectă aceste noi reguli vor avea de suportat sancțiuni legale în cadrul legii „protecția drepturilor și bunăstării animalelor”, adoptată de Congresul Deputaților din Spania, conform Reuters.

Modificări pentru protejarea animalelor
Modificări pentru protejarea animalelor

Legea acoperă câinii și pisicile, în număr de 26 de milioane de animale de pe teritoriul Spaniei. Potrivit acestei legi, câinii nu pot fi lăsaţi singuri mai mult de o zi, iar pisicile nu pot fi lăsate singure mai mult de trei zile. Animalele de companie trebuie cazate într-o manieră adecvată speciei, protejate de frig şi căldură, şi trebuie să primească tratament veterinar la nevoie. Spania va solicita stăpânilor de animale să încheie o asigurare de răspundere civilă pentru animalele de companie pe care le deţin.

În cazul în care o persoană și-a abuzat animalul de companie, animalul va fi luat de lângă stăpân și dus într-un adăpost. Acestea pot fi omorâte, doar dacă reprezintă un risc pentru cetățeni.

Legea nu se aplică pentru animalele de fermă. Câinii de vânătoare, care sunt câteodată trataţi cu o cruzime deosebită, au fost exceptaţi din prevederile legii în urma protestelor asociaţiilor de vânători. Excepţiile se aplică, de asemenea câinilor poliţişti şi câinilor însoţitori precum şi câinilor de turmă.

Alte articole: Statistică sumbră! Număr tot mai mare de cazuri de feminicid în decembrie! Spania încearcă să ia măsuri