- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Actorii şi marile studiouri de la Hollywood au ajuns la un acord pentru a înceta greva care a paralizat de mai multe luni producţia de filme şi seriale în SUA

09 Nov, 15:59 • Andrei Alina
Actorii şi marile studiouri de la Hollywood au ajuns miercuri la un acord pentru a înceta greva care a paralizat de mai multe luni producţia de filme şi seriale în Statele Unite şi a costat miliarde economia americană, a anunţat sindicatul actorilor SAG-AFTRA.
Actorii şi marile studiouri de la Hollywood au ajuns la un acord pentru a înceta greva care a paralizat de mai multe luni producţia de filme şi seriale în SUA

Acord la Hollywood pentru încetarea grevei actorilor. „Greva va înceta oficial joi, 9 noiembrie, la 00:01”, ora Los Angeles-ului, a anunțat sindicatul actorilor SAG-AFTRA într-un comunicat.

S-a ajuns la un „acord de principiu” după 118 zile de grevă a actorilor, care au cerut o remuneraţie mai bună într-o industrie perturbată de platformele de streaming precum şi garanţii pentru reglementarea utilizării inteligenţei artificiale.

Citește și: Cum a ajuns o româncă să impresioneze vedetele de la Hollywood. A transformat leacul bunicii în afacere

SAG-AFTRA reprezintă 160.000 de actori, dansatori, cascadori şi alţi profesionişti de pe marele şi micul ecran.

Presiunea asupra Hollywood-ului de a găsi o cale pentru a pune capăt grevei a crescut, în condiţiile în care această acţiune sindicală a costat industria şi economia californiană miliarde de dolari.

Directorii executivi ai Disney, Netflix, Warner Bros şi Universal s-au implicat direct în discuţii pentru a ieşi din impas.

Citește și: Cine e tânăra care a ajuns milionară la 25 de ani. Provine dintr-o familie săracă, dar în doar câțiva ani a reușit să ajungă printre celebritățile de la Hollywood

Hollywood-ul nu a mai cunoscut o grevă simultană a scenariştilor şi actorilor din 1960.