- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

AI înlocuiește activitățile cotidiene? Oamenii ar putea trăi până la 100 de ani!

07 Oct, 13:10 • Oprea Alina
AI a evoluat considerabil în ultima perioadă și reprezintă un ajutor în majoritatea domeniilor de activitate. Specialiștii spun că poate determina speranța de viață cu până la 100 de ani!
AI înlocuiește activitățile cotidiene? Oamenii ar putea trăi până la 100 de ani!

Jamie Dimon, CEO JPMorgan, este cel care susține cu adevărat AI. Declarațiile acestuia subliniază ideea conform căreia oamenii, în viitor, vor munci doar trei zile și jumătate pe săptămână, iar acesta este un adept al orelor petrecute peste program și al biroului. Ideea principală pe care acesta s-a focusat este aceea că AI va remodela tot ceea ce înseamnă stil de viață, pentru că nu este vorba doar de job, ci și de lucrurile cotidiene ale fiecărui om. Mai mult decât atât, speranța de viață ar putea crește la 100 de ani. În ciuda faptului că este un adept al muncii la birou, Jamie Dimon este de părere ca Inteligenta Artificială Creează o Balanță între viața profesională și viața personală, o Balanță rar întâlnită, în special în mediul oamenilor de afaceri.

Citește mai multe despre: Inteligența artificială va crea meserii noi. Reprezentanții companiilor IT susțin că angajații nu vor putea fi înlocuiți de noile tehnologii

AI crește speranța de viață

Jamie Dimon spune că munca mai puțină determină și un stil de viață mai sănătos, care sa permită individului să se bucure de viață fără a capăta stres, întrucât acesta este un factor determinant bolilor din ziua de astăzi, cronice.

”Mii de oameni de la cea mai mare bancă din America se folosesc deja de cele mai noi produse ale tehnologiei.”, declară Jamie Dimon pentru Bloomberg TV, conform celor de la Digi24.

Inteligența artificială ar putea crea noi locuri de muncă
Inteligența artificială ar putea crea noi locuri de muncă

Un nivel de trai îmbunătățit

Părerile lui Jamie Dimon sunt multiple și ar putea vorbi despre acest subiect de fiecare dată când i se poate da ocazia. AI este ocazia perfectă pentru om ca standardele sale de viață sa aibă parte de o schimbare, precum noile limbaje de programare.

”Oamenii trebuie să tragă adând aer în piept. Tehnologia a înlocuit întotdeauna locurile de muncă. Copiii tăi vor trăi până la 100 de ani și nu vor avea cancer din cauza tehnologiei și, literalmente, vor lucra probabil trei zile și jumătate pe săptămână.”, a adăugat acesta, conform Digi24.

În luna Iunie a fost publicat un Comunicat care arăta că programul de lucru va fi redus datorită acestei tehnologii care a avansat în ultima perioadă de timp, după cum a analizat un raport McKinsey.

În urma acestor schimbări, oamenii vor avea săptămâna redusă, astfel că zilele de lucru vor fi mult mai putine, aproximativ trei zile și jumătate pe săptămână.

Există și consecințe?

Rspunsul este afirmativ. Inteligența Artificială trebuie folosită cu grijă, nu toată lumea poate avea acces la ea. Este letală, repercursiunile sunt imense, astfel că nu se poate ca pentru toată viața, AI să ne poarte toate grijile din viață. Asemenea altor economiști care încearcă să înțeleagă progresul tehnologic și să facă predicții, Jamie Dimon recunoaște că tehnologia poate fi o forță puternică, dar și potențial periculoasă, dacă ajunge în mâinile nepotrivite.

”Tehnologia a făcut lucruri incredibile pentru omenire, dar, știți, avioanele se prăbușesc, produsele farmaceutice sunt folosite greșit – există aspecte negative. Acesta este, din punctul meu de vedere, scenariul cel mai rău – că AI este folosită de oameni răi pentru a face lucruri rele. Gândiți-vă la războiul cibernetic.”, a adăugat Jamie, conform celor Comunicate de Digi24.

Citește mai multe despre: Cum ar putea schimba inteligența artificială industria divertismentului