- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un nou ajutor de la stat pentru familiile cu venituri reduse: aproape 400 de euro pentru achiziţionarea de alimente. Ce condiţii trebuie îndeplinite

08 May, 12:21 • Anghel Oana
Familiie cu venituri modeste şi cu mai mulţi membri vor primi un nou ajutor financiar considerabil de la statul italian.
Un nou ajutor de la stat pentru familiile cu venituri reduse: aproape 400 de euro pentru achiziţionarea de alimente. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Un nou ajutor de la stat va fi disponibil, începând cu luna iulie, în Italia. Autorităţile de la Roma introduc cardul de economii pentru cumpărături de care vor beneficia familiile cu venituri mici. „Carta risparmio spesa 2023” va fi alimentat cu 382,50 euro, bani cu care italienii îşi vor putea achiziţiona bunuri de primă necesitate.

Un nou ajutor de la stat pentru familiile cu venituri reduse: aproape 400 de euro pentru alimente

Ajutorul li se va acorda doar familiilor cu un venit ISEE sub 15.000 de euro, conform Messaggero, citat de Rotalianul

Guvernul italian va emite un milion trei sute de mii de carduri, care, odată epuizate, nu vor mai fi reîncărcate.

Cardul va putea fi folosit exclusiv pentru achiziționarea de bunuri alimentare de primă necesitate, iar plata va trebui efectuată până la 15 septembrie. Cine nu se încadrează în acest termen va pierde banii.

Distribuirea cardurilor de economii se va face de către autorităţile locale, care vor comunica direct cu viitori beneficiari. Nu va fi nevoie de depunerea niciunei cereri sau vreunui alt fel de solicitare scrisă. Jumătate dintre carduri vor fi distribuite proporțional cu populația rezidentă, iar cealaltă jumătate va ţine cont de raportul dintre venitul național și cel local.

Beneficiarii îşi vor putea ridica cardul de economii pentru cumpărături direct de la oficiile poștale.

Citeste si Încă o țară care va introduce TVA zero la alimentele de bază, în cazul în care inflația nu scade

Cine va avea prioritate la primirea cardului de economii

Ajutorul de 382,50 euro va merge, în primul rând, la familiile cu venituri mai mici, apoi se va continua cu cele cu venituri mai mari, dar care să nu depășească 15.000 pe an.

Familiile care vor avea prioritate vor fi cele alcătuite din cel puțin trei membri, dintre care unul sub 14 ani. Urmează familiile cu cel puțin trei membri, dintre care unul sub 18 ani, și în final, familiile compuse din cel puțin trei persoane, indiferent de vârstă.

Ce categorii de persoane nu vor putea beneficia de acest ajutor 

Noul ajutor financiar de la stat nu va ajunge la familiile în care există un beneficiar de ajutor social precum Venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza) sau alte măsuri similare de sprijin și nici la cele care primesc ajutor de șomaj, indemnizația Discoll sau ajutorul de la Fondul de garantare a salariilor (Cassa integrazione guadagni).

Citeste si Turiștii sunt amendați în Italia fără să înțeleagă de ce! Care este, de fapt, motivul sancțiunii