- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă economică: se anunţă o recesiune severă în 2024. Avertizarea unui reputat expert

13 Dec, 12:12 • Cornel Ghimeșan
Paul Dietrich, expert la Riley Wealth Management, semnalează că SUA se confruntă cu riscul unei recesiuni severe în 2024. Contextul instabil generat de conflictele din Ucraina și Israel adaugă presiune pe piețele financiare, energetice și alimentare la nivel global, iar semnele din piețele de capital și ale muncii indică posibilitatea unei recesiuni iminente.
Alertă economică: se anunţă o recesiune severă în 2024. Avertizarea unui reputat expert

Alertă economică: se anunţă o recesiune severă în 2024. Paul Dietrich avertizează că creșterea remarcabilă a bursei în 2023 ar putea prevesti o recesiune iminentă. Investitorii sunt îndemnați să fie prudenți și să nu se bazeze pe reducerile ratei dobânzilor de către Rezerva Federală decât în cazul unei recesiuni severe. Expertul subliniază că precedentul a arătat că aceste reduceri intervin când economia intră într-o perioadă dificilă.

Semnele care anunţă o recesiune severă în 2024

Semnale de avertizare apar și în piața muncii, cu o scădere a numărului de locuri de muncă și creșterea cererilor pentru șomaj. Acestea sunt indicatori clasici ai unei recesiuni iminente.

„Investitorii nu ar trebui să se bazeze pe reducerea costurilor de împrumut de către banca centrală decât dacă economia SUA intră într-o recesiune severă – ceea ce se poate întâmpla la începutul anului viitor. Fed începe de obicei să reducă ratele atunci când există o încetinire bruscă a economiei și o creștere a șomajului, adică o recesiune”, a declarat Paul Dietrich, citat de Business Insider.

Citeşte şi: Sistemul RO e-Factura devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2024. Marcel Boloş anunţă eliminarea riscului de facturi false sau duplicate

Paul Dietrich subliniază că înțelegerea ciclurilor economice este crucială și atrage atenția asupra unei optimism exagerat. Investitorii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru impacturile economice care ar putea să apară și să adopte o abordare prudentă în următoarele luni.

Citeşte şi: Criza forței de muncă determină firmele românești de curierat să aducă muncitori din Asia. „Am adus primii oameni din Nepal acum două săptămâni, vom mai aduce 125 sau 150”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult