- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă! O rachetă rusească a căzut În Republica Moldova, la numai 25 de kilometri de granița cu România

06 Dec, 09:32 • Gabriela Andreescu
Bucăți dintr-o rachetă au fost descoperite, luni după amiază, într-o livadă, în apropierea oraşului Briceni, din nordul Republicii Moldova. Inițial, MAI Moldova informase că este vorba despre o rachetă.
Alertă! O rachetă rusească a căzut În Republica Moldova, la numai 25 de kilometri de granița cu România

Bucățile de rachetă au fost descoperite de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti de luni, şi-au intensificat gradul de alertă, anunţă Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău, relatează deschide.md.

„În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție”, anunța comunicatul inițial emis de Ministerul de Interne (MAI) de la Chișinău.

Bucățile de rachetă descoperite pe teritoriul Republicii Moldova erau de fabricație rusească

Autoritățile moldovene au ridicat gradul de alertă în zona comisariatelor Briceni şi Ocniţa. În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliţiei şi poliţiei de frontieră. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne.
Bucăți dintr-o rachetă au fost descoperite, luni după amiază, într-o livadă, în apropierea oraşului Briceni, din nordul Republicii Moldova
Bucăți dintr-o rachetă au fost descoperite, luni după amiază, într-o livadă, în apropierea oraşului Briceni, din nordul Republicii Moldova

Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că o echipă de geniști se deplasează la Briceni pentru a investiga incidentul.

„O echipă de geniști ai Armatei Nationale se deplasează în acest moment la Briceni pentru a cerceta terenul. Cu informații suplimentare vom reveni pe parcurs”, a transmis Ministerul Apararii din Republica Moldova, potrivit PRO TV Chișinău.

Expertul militar rus Alexey Leonkov a spus pentru RIA Novosti că fragmentele de rachetă ar aparține sistemului de apărare aeriană S-300.

„Conform primelor detalii disponibile, conform imaginilor publicate de partea moldovenească, sunt identificate elemente ale unei rachete ale sistemului antiaerian S-300PS/PT, folosit activ de Ucraina în încercările de respingere a loviturilor rusești de înaltă precizie. Se repetă incidentul care a avut loc acum câteva săptămâni, când rachetele ucrainene au căzut în Polonia”, a spus Leonkov, citat de Știrile ProTv

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a transmis că autoritățile țării se ocupă direct de situație:

„Dragi cetăţeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecinţe directe şi asupra ţării noastre. Am fost informată că în urmă cu puţin timp, o patrulă a Poliţiei de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea oraşului Briceni. Poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de alertă în Briceni şi Ocniţa. Zona unde a fost descoperit obiectul explozibil a fost izolată, iar la faţa locului se afla serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne,” a spus Gavrilița.

Citește și: Republica Moldova s-ar putea confrunta cu noi pene de curent! Moldelectrica a anunțat perturbații în sistem

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult