- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alocațiile pentru copii au fost majorate, în Austria. Se va face diferență în funcție de numărul de copii dintr-o familie

29 Sep, 10:27 • Andrei Alina
Alocațiile familiale din Austria sunt mai mari în 2023. Suma lunară primită diferă în funcție de numărul copiilor din familie.
Alocațiile pentru copii au fost majorate, în Austria. Se va face diferență în funcție de numărul de copii dintr-o familie

Alocațiile familiale din Austria au fost majorate în 2023. Tot anul acesta a intrat în vigoare valorificarea prestațiilor sociale. Acest lucru  înseamnă că prestațiile precum alocația familială, indemnizația de boală, alocația de studii și alte sume au fost sau vor fi ajustate anual la nivelul inflației în viitor. Noul cuantum al alocației familiale este cuprins între aproximativ 120 de euro și 174 de euro pentru fiecare copil, scrie finanz.at.

Citește și: Alocaţii copii 2024. Când vor fi majorate alocațiile și câți bani vor primi în plus copiiiDupă cum a convenit Guvernul federal în Consiliul de Miniștri de anul trecut, anunțata valorizare a prestațiilor sociale a fost adoptată în Consiliul Național, împreună cu eliminarea progresiei la rece. Asta înseamnă că prestațiile sociale trebuie să crească anual cu întreaga valoare a inflației din anul precedent. Pentru prima ajustare, care a început în ianuarie 2023, se va utiliza inflația din iulie 2021 până în iunie 2022. Aceasta se ridică la o medie de 5,24%.

Citește și: Vouchere didactice 2023. Profesorii primesc pe card 1500 de lei în octombrie. Ce pot deconta legalAlocațiile familiale au crescut. De exemplu, pentru o familie cu doi copii cu vârste de 12 și 14 ani, acest lucru înseamnă o creștere lunară de 15,56 de euro din 2023.

Valoarea alocației familiale pe lună

În cazul în care există doi sau mai mulți copii care au dreptul la alocația familială, se plătește un barem suplimentar pentru fiecare copil. Aceasta va fi, de asemenea, ajustată în funcție de inflație.

 

Prima de familie crește cu 500 de euro

Începând cu 30 septembrie, prima de familie a fost majorată la 2.000 de euro. Acest lucru înseamnă o creștere anticipată de 500 de euro pe copil și pe an.