- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Amendă de 5 milioane de euro pentru un șofer de camion român. Bărbatul este reținut în Franța

31 May, 16:17 • Cornel Ghimeșan
Autoritățile din Franța au avut parte de un șoc, după ce au oprit un șofer de tir. Bărbatul era de origine română, iar în urma perchezițiilor acesta a fost reținut și amendat cu 5 milioane de oră. Iată care e motivul.
Amendă de 5 milioane de euro pentru un șofer de camion român. Bărbatul este reținut în Franța

Scandal cu un șofer român de tir pe șoselele din Franța. Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost condamnat la închisoare și a primit o amendă de peste 5 milioane de euro. Totul s-a tras de la ceea ce au găsit în urma controalelor. Autoritățile franceze au descoperit zece tone de țigări contrafăcute!

Citește și: Anunțul momentului pentru șoferii din România. Prețul benzinei crește considerabil. Ce se întâmplă azi, 30 mai, cu motorina

Pentru această faptă, bărbatul a primit o amendă colosală, care corespunde exact valorii țigărilor confiscate, respectiv 5.249.790 de euro. De asemenea, în această situație și camionul a fost confiscat, alături de bunurile sale.

Autoritățile din vamă care au percheziționat camionul românului au descoperit echivalentul a 10 tone de țigări contrafăcute, plasate pe 26 de paleți. Mai mult de atât, în posesia șoferului au fost găsite trei telefoane mobile, dintre care unul era folosit pe post de router pentru a păcăli repetoarele telefonice.

Cum a justificat șoferul această faptă

Acest șofer activa în acest domeniu de aproximativ 14 ani, iar odată ajuns în fața instanței acesta a declarat ce este doar cel care execută ordinele.

„Eu doar execut ordinele”, a declarat românul în fața instanței.

Procurorii francezi au declarat că românul a primit un bilet de avion pe ruta Republica Moldova – Germania, Düsseldorf, de la un presupus un angajator al cărui nume nu a fost dezvăluit de către bărbat. Acesta a călătorit din Germania până la Anvers, Belgia, pentru a ridica semiremorca sigilată și apoi a plecat spre Paris. Deoarece în posesia sa nu se aflau și documentele care să justifice transportul, autoritățile din Franța au considerat acest act drept contrabandă și l-au sancționat în consecință.

„Tocmai pentru că există șoferi ca inculpatul, care nu sunt foarte atenți, există mult trafic”, a spus procurorul adjunct.

Chiar dacă avocatul șoferului a invocat prezumția de nevinovăție și a cerut achitarea, instanța a urmat decizia procurorului adjunct și a dispus reținerea românului. Cu toate acestea, românul poate ataca decizia.

Citește și: Anunțul momentului pentru șoferii români! Modificări puternice pentru reînnoirea permisului auto. Ce test trebuie să treacă profesioniștii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult