- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Anchetă împotriva Pfizer. Compania este cercetată în Italia pentru evaziune fiscală

27 Oct, 08:41 • Bumbeneci Diana
Pfizer ajunge din nou în ochii autorităților. Compania este anchetată pentru evaziune fiscală, iar prejudiciul ajunge la peste 1,2 miliarde de euro.
Anchetă împotriva Pfizer. Compania este cercetată în Italia pentru evaziune fiscală

Garda Financiară Italiană (unitatea de control a Ministerului Economiei din Italia) a anunțat oficial că a demarat o anchetă împotriva companiei americane Pfizer. Compania este suspectată de evaziune fiscală de peste 1,2 miliarde de euro, a informat Bloomberg.

Conform reprezentanților instituției de control, activitățile companiei din 2017 până în 2019 sunt supuse analizei. În toată această perioadă, potrivit Gărzii Financiare, Pfizer și-ar putea retrage o parte din profituri din țară pentru a se sustrage de la plata impozitelor. Astfel de bănuieli au existat și în alte țări, tot în ultimii cinci ani.

Citește și: Comisia Europeană are în vedere măsuri drastice legate de factorii poluatori. Ce schimbări vor aduce noile propuneri

Anchetă împotriva Pfizer. Compania este cercetată în Italia pentru evaziune fiscală
Anchetă împotriva Pfizer. Compania este cercetată în Italia pentru evaziune fiscală

„Autoritățile italiene efectuează audituri ale Pfizer în mod regulat. <…> Pfizer respectă legile fiscale italiene”, a transmis agenția de știri, citând un reprezentant al companiei americane.

Garda Financiară nu a răspuns Bloomberg care a cerut o reacție din partea instituției de control.

Amintim că Pfizer, Inc. este o corporație farmaceutică americană cu sediul în New York City. În 2012, a fost una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume și s-a clasat pe locul 57 pe lista Fortune 500 din 2018 a celor mai mari corporații din SUA după venituri totale.

Compania este cea care a reușit să producă și să comercializeze  primul vaccin aprobat de FDA contra Covid-19. De altfel, vaccinurile companiei au fost utilizate în cel mai mare număr, iar efectele produse de acesta nu au fost la fel de mari precum ale celorlalte.  În decembrie 2020, Regatul Unit a fost prima țară care a autorizat utilizarea sa în caz de urgență. Este autorizat pentru utilizare la un anumit nivel în majoritatea țărilor. La 23 august 2021, vaccinul Pfizer–BioNTech a devenit primul vaccin COVID-19 care a fost aprobat în Statele Unite de Food and Drug Administration (FDA) pentru cei cu vârsta de șaisprezece ani. și mai în vârstă.

Mai citește și: Bursele elevilor întârzie, deși banii au fost virați. Precizările Ministerului Educației

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult