- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bursele elevilor întârzie, deși banii au fost virați. Precizările Ministerului Educației

26 Oct, 22:56 • Bumbeneci Diana
Ministerul Educației a transmis în cursul zilei de azi că există întârzieri legate de plata burselor școlare, cu toate că datele de la Ministerul Finanțelor arată că banii necesari au fost alocați în conturile trezoreriilor locale.
Bursele elevilor întârzie, deși banii au fost virați. Precizările Ministerului Educației

În această seară, Ministerul Educației a convocat, în regim de videoconferință, toți inspectorii generali și contabilii-șefi pentru a analiza situația plății burselor elevilor. Ulterior, ministerul a transmis un comunicat oficial de presă, prin intermediul căruia a ținut să transmită situația burselor pentru elevi.

Bursele elevilor întârzie, deși Ministerul Finanțelor a virat banii în conturile trezoreriilor locale

Te mai poate interesa și: Încă un târg de Crăciun a fost aprobat astăzi pentru București. Investițiile se ridică la 3 milioane de lei! În ce sector va fi amplasat

Bursele elevilor întârzie, deși banii au fost virați. Precizările Ministerului Educației
Bursele elevilor întârzie, deși banii au fost virați. Precizările Ministerului Educației

„Din informațiile transmise de inspectorate în cadrul videoconferinței, există, în momentul de față, întârzieri legate de plata burselor cauzate fie de volumul foarte mare de dosare înscrise pentru verificarea eligibilității, fie de data organizării ședințelor pentru buget ale Consiliilor locale. Pentru a avea o situație clară la nivel de școli, fiecare inspectorat școlar va organiza, în cursul zilei de mâine, videoconferințe cu directorii de școli din județ”, a informat ministerul, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

În acest context, Ministerul Educației a mai transmis că, din datele obținute de la Ministerul Finanțelor, banii utilizați strict pentru plata burselor au fost alocați din sumele defalcate de TVA și au fost virați în conturile trezoreriilor locale, fiind puși la dispoziția unităților administrativ-teritoriale pentru retragerea sumelor necesare, în baza unei cereri, pentru a fi direcționate către școli.

„Ne dorim ca toți elevii să primească bursele cuvenite și să prevenim întârzieri viitoare. Indiferent de fluxul banilor și de dificultățile semnalate de fiecare școală, Ministerul Educației va depune toate eforturile pentru a se asigura că nu mai există probleme legate de plata burselor”, se afirmă în comunicat.

Ai mai putea citi: Metoda șocantă prin care 3 români au încercat să înșele cu 400.000 de euro o femeie din Cluj

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult