- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Angajați plătiți cu 100.000 de dolari pe an, fără să muncească! „Ne colecționau ca pe niște carduri cu Pokemon”

23 Apr, 11:44 • Lupu Alexandra
Angajații nu aveau nimic de făcut la locul de muncă, dar cu toate acestea, erau plătiți cu 100.000 de dolari pe an. Iată cum se explică situația.
Angajați plătiți cu 100.000 de dolari pe an, fără să muncească! „Ne colecționau ca pe niște carduri cu Pokemon”

După valul de concedieri care a avut loc pe parcursul anului trecut la Meta Platforms, mai mulți angajați au recunoscut public că, în ciuda faptului că erau plătiți cu 100.000 de dolari pe an, nu aveau atribuții, relatează profit.ro. O fostă salariată confirmă că era remunerată pentru o „muncă falsă”.

Angajați plătiți fără să facă nimic

Meta Platforms este o rețea care obține venituri importante. După valul de concedieri care a avut loc pe parcursul anului trecut, mai mulți angajați au declarat public că erau plătiți cu 100.000 de dolari pe an, dar toate acestea, fără să primească sarcini pentru locul de muncă. Acest lucru este confirmat și de Britney Levy, fosta salarială de la Meta Platforms, care afirmă că avea o „muncă falsă”.

Britney s-a mutat în San Francisco anul trecut, după ce a fost angajată la Meta, pe un post cu atribuții de recrutare a forței de muncă. Fosta salarială admite că nu a făcut nimic pe toată perioada contractului. Mai exact, Britney afirmă că a fost introdusă într-un grup în care mai multe persoane nu munceau.

„Sunt unul dintre acei salariați care am fost angajată pe o poziție realmente ciudată, în care m-au pus imediat într-un grup de persoane care nu munceau”, a afirmat aceasta într-un mesaj viralizat pe rețeaua socială Tik Tok.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cele mai sigure locuri de muncă din lume care nu vor fi afectate de inteligența artificială. Iată ce angajați scapă de această frică

În ciuda faptului că publicația Business Insider a preluat povestea lui Britney, nu a obținut nicio poziție oficială de la Meta despre circumstanțele angajării acesteia și despre cele 6 luni petrecute în cadrul companiei. Fosta salariată spune că angajații erau colecționați „ca pe cardurile cu Pokemon”.

Britney Levy
Britney Levy

„Pare că Meta angajează oameni numai ca alte companii să nu ne aibă; ne colecționau ca pe cardurile cu Pokemon”, spune Britney.

Într-o intervenție pentru CNBC, Britney a ținut să precizeze că, deși suma pare mare, ea nu este de fapt: chiriile din San Francisco sunt unele piperate. Mai mult decât atât, fosta angajată afirmă că, atunci când lași un job de 70.000 de dolari pentru alta în care ești dat afară după 6 luni, pare o tăiere salarială.

Fosta salariată a fost dată afară la valul de concedieri anunțat în noiembrie 2022, sub presiunea investitorilor de pe bursă care vindeau acțiunile Meta. La acel moment, au fost tăiate 10.000 de posturi.

Concedierea lui Britney a fost una neașteptată, având în vedere că, cu doar o săptămână înainte, a fost asigurată de către conducere că își va păstra locul de muncă. La încetarea contractului, fosta salarială nu a semnat acordul prin care ar fi primit salarii compensatorii pentru 8 sau 16 săptămâni, pentru că nu era clar că va primi banii. Mai mult decât atât, decizia pe care a luat-o în acele clipe este și cea care îi permite să vorbească acum.

„Eram plătiți doar ca să stăm acolo. A fost o perioadă ciudată”, spune fosta salariată.

Citește și despre: Compania-mamă a Facebook a fost amendată cu 390 de milioane de euro. Meta a încălcat Regulamentul european privind protecția datelor personale