- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Anunț șoc de la cercetători: Artificiile conțin otrăvuri şi substanţe cancerigene! Academia de Ştiinţe din Cehia a cerut interzicerea lor!

27 Dec, 19:07 • Gabriela Andreescu
Academia de Ştiinţe din Cehia a cerut marţi interzicerea focurilor de artificii din cauza substanţelor "extrem de toxice" pe care le eliberează în aer,
Anunț șoc de la cercetători: Artificiile conțin otrăvuri şi substanţe cancerigene!  Academia de Ştiinţe din Cehia a cerut interzicerea lor!

Potrivit Radio Praga, citat de Agerpres, oamenii de ştiinţă avertizează că substanţele care compun artificiile sunt dăunătoare atât pentru oameni, cât şi pentru mediu.

Care sunt argumentele oamenilor de știință cu privire la pericolul  ascuns în substanțele care se află în compoziția artificiilor

Pentru a veni în sprijinul argumentului elaborat, cercetătorii cehi au recurs la o comparație:

”Dacă o companie industrială evacuează astfel de cantităţi de substanţe periculoase, se va confrunta cu proceduri legale şi va fi închisă”, a declarat Petr Kluson, de la Institutul de Procese Chimice al Academiei de Ştiinţe.

Citește și: Miliardarii planetei au sărăcit cu aproape 2 trilioane de dolari, cumulat, anul acesta

Cercetătorii avertizează cu privire la pericolul substanțelor din artificii
Cercetătorii avertizează cu privire la pericolul substanțelor din artificii

Pe de altă parte, când aceste substanțe periculoase există în artificii și sunt inhalate de oameni, nimeni nu ia atitudine, argumentează cercetătorul ceh:

”Dar oamenii inhalează direct acest amestec neobişnuit de otrăvuri şi substanţe cancerigene” emanate de focurile de artificii, a remarcat el.

De asemenea, cercetătorii cred că majoritatea oamenilor nu sunt suficient de informaţi cu privire la aceste pericole sau, dacă sunt, tind să le subestimeze.

Pe lângă îmbunătăţirea informării generale cu privire la aceste efecte negative, oamenii de ştiinţă pledează pentru limitarea sau chiar interzicerea totală a utilizării focurilor de artificii.

Citește și: Cu cât a mai sărăcit statul român: Deficitul bugetar a urcat la 4,2% din PIB în primele 11 luni din acest an

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult