- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Apple are interzis în Rusia! Vladimir Putin a luat decizia radicală

20 Mar, 13:57 • Stefan Simion
iPhone nu va mai putea fi utilizat în Rusia. Decizia a fost anunțată oficial.
Apple are interzis în Rusia! Vladimir Putin a luat decizia radicală

Telefoanele iPhone au fost interzise oficialilor din Rusia. Toți cei care au fost somați trebuie să renunţe la aparate din raţiuni de securitate, potrivit Sky News, citat de Zf.

Apple are interzis în Rusia

În plin război cu Ucraina, pentru a se feri tot mai mult de a arăta adevărul rușilor, Vladimir Putin creează un adevărat zid și impune reguli dure pentru securitatea informației. Oficialilor ruşi li s-a interzis să folosească iPhone-urile Apple din motive de securitate.

Primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale, Serghei Kiriyenko, a declarat că telefoanele sunt vulnerabile în faţa agenţiilor de informaţii occidentale.

Apple
Apple

Citește și: VIDEO. Un nou derapaj istoric! Rusia ar vrea să profite de slăbiciunea Turciei și să anexeze Istanbulul

Telefoanele mai pot fi folosite până la 1 aprilie, potrivit ziarului Kommersant. Ulterior, acestea sunt complet ilegale, iar cei care sunt prinși că utilizează aceste telefoane riscă pedepse drastice.

„S-a terminat cu iPhone-ul: fie îl aruncaţi, fie îl daţi copiilor”, a spus Serghei Kiriyenko, potrivit Sky News.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, şi reprezentanţii Apple nu au confirmat decizia pentru publicaţiile occidentale.

Vezi și: Un val de căldură din Africa aduce schimbări radicale de vreme! ANM anunță prognoza meteo pentru această săptămână

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult